אבחון הצרות במעי הדק באולטרא סאונד חדיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/05/2016 | 23:00 | מאת: ליאת

שלום בת 38 עם חשד לקרוהן עקב קלפרוטקטין מוגבר. בבדיקת US מעי שבוצעה בבילינסון. לפני 3 שנים לא היה סימן להיצרויות. באחרונה מרגישה יותר רגישות לסיבים ונמנעת כמעט כליל ממאכלים עם הרבה סיבים. אני שוקלת לעשות שוב US החדיש של המעי הדק ברצוני לשאול 1. האם בבדיקת US החדישה של המעי הדק, ניתן לראות אם קיימות הצרויות במעי הדק והגס? האם באמינות די טובה הבדיקה רואה הצרויות ובמידה והבדיקה לא תראה אז ניתן יהיה לאכול סיבים גרעינים וכו' בלי חשש שיתקעו? 2. האם יש יתרון בביצוע בדיקה כזאת אצל מומחה US שמבצע זאת כפי שעשיתי בעבר ( בד"כ רדיולוגים עושים הדמיה ) או דווקא אצל גסטרואנטרולוג שמבצע זאת? תודה רבה

29/05/2016 | 12:55 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום בדיקת US יכולה לאבחן הצרות משמעותית יחד עם זאת הטכניקה מוגבלת יחסית למעי הדק הסופי ולמע הגס במידה וקיימת שאלה משמעותית שווה לבצע MRE או CTE ולא US

מנהל פורום מעי רגיש