אני נוטלת את כל התרופות ללא הצלחה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

26/03/2016 | 22:20 | מאת: כהן

אני בת 79 וסובלת כ-15 שנה מבעיות קשות במערכת העיכול. מנגנון הרעב אצלי נפגע, ואני לא חשה ברעב או בצורך לאכול. אני מרגישה שובע מהר מאוד. לעיתים קרובות יש לאוכל טעם חמוץ, מר או תפל. אני מתקשה לעכל את רוב מוצרי המזון, ואחרי אכילתם אני מרגישה רע במשך שעות ארוכות. אני סובלת משיעול, צרידות וליחה. בדיקת א.א.ג לא הראתה על סימני צריבה באף כתוצאה מרפלוקס. כאשר אני מקיאה מזון (לעיתים רחוקות) האוכל יוצא לא מעוכל. יש לציין שעברתי בדיקת גסטרוסקופיה וגם צילום ללא תוצאות. לאורך השנים טופלתי בתרופות שונות, דוגמת: זנטאב, טאגאמט, אומפרדקס, גויסקון בנוזל, מוטיליום, פמוטידין, לנטון, נקסיום. כיום אני מטופלת בלוסק. כל התרופות הללו לא הביאו לי להקלה. האם יש עוד תרופות או שמיציתי את המלאי? האם יש עוד מה לעשות במצבי? האם יתכן שהבעיה שלי אינה רפלוקס אלא בעיה אחרת? אני סובלת מניוון שרירים קל שאינו מסוכן. האם יכול להיות לזה קשר לתפקוד מערכת העיכול?

28/03/2016 | 09:20 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אכן יתכן שמחלת השרירים משפחה גם על תפקוד מערכת העיכול מבחינת תרופות- צריך להבין מה הבעיה ומדוע אינך מגיבה, ולא להמשיך בטיפול שאינו מכוון לבעיה ברורה לסכום- כדאי שתבדקי על ידי מומחה לתחום התנועתיות

מנהל פורום מעי רגיש