מהן מחלות אגירה במעי?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/06/2015 | 08:57 | מאת: בר

אחרי בדיקת גסטרואנטרולוג בשל ירידה בלתי רצונית של 15 קילו במשקל הומלץ על גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בשאלת מחלות אגירה או בעיות ספיגה. לא מצאתי מידע על מחלות אגירה ורופא המשפחה מסרב להסביר לי עליהן ולכן אשמח אם תוכלו להרחיב עליהן למעני. איך מחלת אגירה מתבטאת סימפטומטית (כי אין אצלי סימםטומים של כאבי בטן או יציאות תכופות) והאם לאור העובדה שהן מולדות סביר שיתפרצו פתאום בגיל 20? אני מאוד לא רוצה לעבור קולונוסקופיה, האם בגסטרוסקופיה בלבד ניתן לאבחן מחלת אגירה כזו\בעיית ספיגה אחרת אם ישנה או שסביר שתימצא רק במעי הגס? תודות

24/06/2015 | 14:41 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום מדובר במחלות נדירות ביותר בהן הפגיעה במעי הינה בדרך כלל חלק ממחלה ססטמית קשה, המופיעה בדרך כלל בגיל צעיר ונובעת מחסר אנזימתי כלשהו ירידה בלתי רצונית במשקל דורשת התייחסות רצינית, ויש לשקול ביצוע בדיקות חודרניות לשלילת מחלות שונות ממליץ על המשך בירור במקרה זה

מנהל פורום מעי רגיש