רגישות לצליאק/גלוטן וקמח

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

22/01/2015 | 18:48 | מאת: תומר

שלום, אני בן 25 ויש לי בעיה של גזים, כנראה מעי רגיז (הייתי עד כה רק פעם אחת במרפאת מעי רגיז וזה לא ידוע אם זוהי בוודאות הבעיה). כתבתי כאן לפני שנה בדיוק ממה אני סובל: http://www.doctors.co.il/forum-1673/message-35683#message-35683 רציתי לשאול לגבי הקשר בין רגישות לצליאק/גלוטן ורגישות לקמח. בבדיקות דם שעשיתי גילו שאין לי רגישות לגלוטן, אך אני מרגיש (או לפחות חושב כך, הבעיה מסובכת) שהבעיה מתגברת זמנית לאחר אכילת מוצרים כגון לחם, פיתה, פסטה, פתיתים. למשל, הרבה פעמים כאשר אני אוכל בבוקר לחם עם חמאה ושותה תה אני צריך ללכת לשירותים כ-5-10 דקות לאחר מכן. לאחר אכילת פסטה/פתיתים אני מרגיש היווצרות יותר גזים. 1. האם שלילת רגישות לגלוטן שוללת רגישות לקמח או שאין קשר בין השניים? 2. אם אכן אין קשר, האם ניתן לבצע בדיקה מסוימת שתבדוק אם יש רגישות מסוימת לקמח או שאאלץ לעשות זאת על ידי הימנעות מאכילת מוצרי קמח? אם כן, כמה זמן? תודה, תומר.

הדרך להתקדם היא באמצעות ביצוע ביופסיה מהתריסריון, פנה לרופא גסטרו לשם כך.

24/01/2015 | 14:59 | מאת: תומר

שלום ד"ר, האם הכוונה לבדיקת גסטרוסקופיה? כי אכן ביצעתי כזו והכל יצא תקין.

מנהל פורום מעי רגיש