עצירות כרונית.....

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

20/09/2011 | 19:41 | מאת: דניאל לוי

שלום יש לי שני שאלות כשנה ומשהו אני סובל מעצירות כרונית ולאחר בירור התגלה אצלי אניזמוס וכרגע אני מטופל בביופידבק. אף פעם לא עשו אצלי בירור בחלק העליום של הבטן. לאחר שאני אוכל ארוחה קטנה מאודד (2 פרכיות חצי קופסת טונה ועגבינה ומלפפון) יש לי כאבים חזקים נורא בבטן למעלה מצד שמאל וגורמים לי לנפיחות בבטן. כתוצאה מעצירות אני רק יכול להתרוקן עם חוקן משלשלים לא עוזרים אני משתמש בגליצרין ולאחר שעה נכנס לשירותים וםשוט יוצא רק הגליצירין בלי צואה כלל. ובשביללהתרוקן אני משתמש בחוקן וצריךך לעשות במשך שעתיים עיסויים עם הכדור כדי ללחוץ על הבטן כדי שהאוכל ירד למטה ואז מתרוקן א. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים החזקים שיש לי? ואיזה בדיקה אתה ממליץ לי לעשות? ב. האם יכול להיות לי חסימה בקיבה או בתריסון האוכל פשוט לא מגיע למעי הגס זה פשוט סבל לעשות שעתיים חוקן? ( עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה)

20/09/2011 | 21:04 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

יכול מאוד להיות שהעצירות עם אניזמוס בבדיקה מנומטרית היא רק חלק מכלל תמונה של תסמונת מעי הרגיש ושי לטפל בה במלואה-רק ביופידבק -לא יעזור תנסה לפנות למרפאות שמתעסקות בנושא זה-במכון גסטרו באיכילוב ,תל השומר ,מאיר ועוד

21/09/2011 | 00:02 | מאת: דניאל לוי

אוקיי.... ולאיזה עוד טיפולים את מתווכנת חוץ מביופידבק? שאני יידע מה להגיד לרופא שיפנה אותי ואם יש איזה בדיקה שאת ממליצה לעשות שיכולה לעזור למצוא את הבעיה בהרחבה? ד"א אני נמצא כבר תקופה של חצי שה עם תזונאי צמוד תודה רבה :]

מנהל פורום מעי רגיש