אכלזיה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/09/2006 | 12:19 | מאת: אביגיל

שלום, לפני 9 שנים החלה אצלי בעיה בבליעה. בהתחלה כאב לי באיזור סרעפת - עצם החזה כשאר ניסיתי לאכול דברים מסוימים, בעיקר לחם. בשנת 2000 - 2001 עברתי בירור מקיף (מנומטריה, צילום בריום, גסטרוסקופיה ובדיקות דם) אך לא היתה אבחנה חד משמשעית: אכלזיה או סקלרודרמה. בסוגר ושט-קיבה היה לחץ נמוך. עם השנים המצב החמיר ןהתקשיתי לאכול יותר דברים והתחלתי להקיא אוכל לא מעוכל כאשר הרגשתי שאני לא יכולה לבלוע. בשנת 2005 עברתי שוב בירור וד"ר הורוביץ מסורוקה שלל סקלרודרמה. לפני חודשיים היו לי שבועים וחצי שלא הצלחתי לבלוע אוכל אלא רק לשתות אבל זה עבר לבד. ולפני שלושה שבועות שוב לא הצלחתי לאכול אלא רק לשתות נוזלים צלולים וזה לא עבר לבד.עברתי שוב גסטרוסקופיה וצילום בריום. הפעם - פרופ' פיש מסורוקה קבע חד משמעית שמדובר באכלזיה. לאור אבחנה זו, עברתי הרחבה לפני יומיים ע"י בלונית (30 מ"מ). אחרי ההרחבה היו לי כאבים בחזה כל הלילה וזה השתפר. כעת כואב לי מידי פעם. קורדיל 5 מ"ג מתחת ללשון לא עזר בכלל. אופטלגין טיפות - לא עוזר. רציתי לשאול - האם יש משהו שיכול לעזור לכאבים בחזה? האם הם אמורים להמשיך באותה צורה? מה אפשר לעשות כדי שהאפקט של הרחבת הסוגר ימשיך ושלתא תהיה נסיגה? האם יש טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור? אשמח לקבל כל עיצה והמלצה, כל מסגרת, שיכולה לעזור. תודה, אביגיל. רציתי

09/09/2006 | 00:16 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אביגיל שלום אכלזיה היא אכן בעיה רצינית, ואני מבינה שהמקרה שלך לא היה חד משמעי ולכן לקח זמן עד לאבחון, המשך הכאבים בחזה יכול לנבוע ממספר סיבות, אפשרות אחת היא שההרחבה לא הייתה מספקת, כדי להעריך את זה חשוב לשמוע האם יש שיפור בבליעה ובאכילה, אם אין שיפור יתכן שזה המצב ויש צורך בהערכה ואולי הרחבה נוספת, אפשרות נוספת היא שבנוסף לאכלזיה יש גם התכווצויות חזקות של הושט הגורמות לכאבים, אמנם אם חשבו שאולי מדובר בסקלרודרמה כנראה שלא נצפו במנומטריה התכווצויות כאלה, אך צריל לזכור שהמנומטריה מצלמת מצב של 10-20 דקות ואולי יש דברים שלא התרחשו בזמן המנומטריה, להתכווצות כזו אכן קורדיל תחת הלשון אמור לעזור, אם כי מנסיוני האישי לא תמיד, יתכן גם שיש כאבים מיד אחרי ההרחבה, שנובעים ממתיחת הושט בזמן ההרחבה וחולפים אחר כך, כמובן שחשוב להיות בהשגחה בשלב זה לוודא שאין נזק לושט, כי הרחבה היא פעולה הכרוכה בדרגה מסוימת של סיכון אני מקווה שעזרתי לך

15/07/2009 | 22:11 | מאת: איילה

שלום אביגיל, אני סובלת מאכלזיה גם כבר 8 שנים, עברתי 2 הרחבות שלא כל כך הועילו (אולי שיפרו במשהו) וממליצים לי על ניתוח. אני לא יודעת מה הפתרון לבעייה, אני בעצמי מחפשת אבל ידוע לי שהשריר של סוגר הושט עם הקיבה שייך לשרירים הטבעתיים ולכן את יכולה לעפנות לשיטת פאולה שעובדת עם השרירים הטבעתיים שקשורים אחד לשני לאורך כל הגוף. יש ספר ומטפלים בשיטה אפילו בהפנייה מקופת חולים לרפואה משלימה. שווה לך לנסות ולהתאמן בבית אולי זה ישפר לך את המצב. בהצלחה רבה, איילה

01/09/2011 | 20:54 | מאת: אפי

אני בן 55 סובל מאכלזיה כ 4 שנים נמצא לפני החלטות על איזה רופא האם לעבור ניתוח וכו אשמח להתחלק במידע שצברתי עד כה לשמוע מאחרים נייד0524686020

מנהל פורום מעי רגיש