בירור רפלוקס לרינגופרינגיאלי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

12/08/2020 | 11:37 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, קראתי באתר ביה"ח שניידר כי קיימת בדיקה לניטור חומציות ותנגודת בושט הנקראת - Esophageal PH-impedance study. לטענתם הבדיקה זהה לבדיקת ניטור חוציות רגילה, אך אך היא מוסיפה נתון של תנגודת להולכה חשמלית בוושט וע"י הוספת נתון זה ניתן למדוד גם רפלוקס שאינו חומצי. לדבריהם, הבדיקה חדשה יחסית ואינה זמינה בכל המרכזים הרפואיים. 1. האם הבדיקה פולשנית? 2. האם על סמך התיאור ניתן להסיק שבדיקה כזאת מחליפה הן בדיקת PH (באופן רגיל / באמצעות BRAVO) והן מנומטריה של הושט? 3. האם בדיקה כזאת נעשית גם למבוגרים? (ראיתי באתר של ביה"ח שניידר) 4. האם אתה יודע היכן ניתן לעשות את הבדיקה באופן פרטי או ציבורי? תודה

12/08/2020 | 23:02 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום בדיקת זו הינה בדיקת הPH המקובלת היום. תחילתה בבדיקת מנומטריה לאבחון מיקום סוגר הושט התחתון, ואחר כך מכניסים את הקטטר איתו הולכים יום שלם הבדיקה אינה חדשה כלל, מבוצעת כמובן במבוגרים, ורגישותה דומה לזו של בדיקת הבראוו

מנהל פורום מעי רגיש