מעי רגיש, עצלן?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

21/03/2020 | 20:06 | מאת: דני

שלום אני בן 52. בדיקות דם עדכניות תקינות דם סמוי תקין CT בטן לפני 3חודשים תקין ידוע כבר 20 שנה על מעי רגיש. היתה נטיה ליציאות רכות. מלפני כמה שנים היתה יותר נטייה ליציאות קשות יותר. לכן לוקח נורמלקס כחצי מנה ורוב הזמן בסדר. בשנתיים האחרונות תדירות היציאות הלכה והתרחקה. אם בעבר היתה לי כמעט כל בוקר יציאה רכה, בחודשים האחרונים יש פעם בכ 7-10 ימים יציאה! היציאה מוארכת ויחסית רכה בגלל שלוקח נורמלקס כ 8 גרם ביום. אבל התדירות מאוד נמוכה. יתרה מכך בגלל שהיציאות כל כך רחוקות אז מרגיש בצד שמאל אמצעי ותחתון של הבטן מתמלא הרבה ונהיה שם מלאות כזאת ואז מגיעים קצת כאבי בטן ואז היציאה ולפעמים כמה יציאות. 1. מה ניתן לעשות כדי להגביר תדירות יציאות? הרי כבר לוקח נורמלקס והיציאה די מוארכת ורכה. 2. האם שימוש של 4 שנים כל יום בנורמלקס 8 גרם חצי מנה עלול לגרום לכך שהמעי יהפוך למנוון ועצלן? תודה רבה

21/03/2020 | 22:55 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום דבר ראשון צריך לבצע קולונוסוקפיה בהמשך, במידה ואין סיב ברורה לעצרות, ניתן להעלות את מינון הנורמלקס

מנהל פורום מעי רגיש