לבטים בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

15/10/2019 | 20:26 | מאת: פלונית

(בת 19) יש לי מעי רגיז. עברתי בדיקת דם לצליאק ולרגישות ללקטוז של קופ''ח אבל התוצאות היו תקינות. אין לי שלשולים, ולרוב יש לי יציאות מרובות ותכופות ועצירות לעיתים יותר רחוקות. החלטתי לבצע בדיקת מעבדה פרטית, ואני מתלבטת בין כמה בדיקות של כמה חברות (מציינת שאין לי סוכרת או עודף משקל), כסף הוא לא בעיה אצלי: 1. אקו לאב-בדיקה מקיפה של מערכת העיכול GI-MAP 2. אקו לאב-בדיקה לרגישויות למזון IgG 3. אקו לאב-הבדיקה המקיפה לרגישות לגלוטן 4. אקו לאב-בדיקת חומצות אורגניות – OAT 5. דאבל יו לאב-תבחין מעי דולף 6. דאבל יו לאב-חומצות אורגניות בשתן (ההסבר באתר נשמע שונה מזה של אקו לאב) 7. דאבל יו לאב-בדיקת אי סבילות למזון 8. דיי טו- בדיקה אחת לרגישות למזון איזו בדיקה מומלצת? מה לעשות אם התוצאות סותרות? יכול להיות שיש בדיקה שכדאי לעבור ולא חשבתי להוסיף אותה?

15/10/2019 | 23:28 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום רב כל הבדיקות שציינת אינן מגובות במספיק תמיכה רפואית מבחינת משמעות, ולכן חשיבותן מוטלת בספק

16/10/2019 | 10:52 | מאת: פלונית

אז יש בדיקה אחרת שאפשר לעבור?

מנהל פורום מעי רגיש