בעיות עיכול ללא אלרגיה ללקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

04/10/2019 | 13:26 | מאת: בת 19

עברתי בדיקת דם לאלרגיה ללקטוז והתוצאות היו תקינות. עדיין אחרי שתיית חלב, שוקו, שייק על בסיס חלב או קפה, כואבת לי הבטן בשעות שלאחר מכן, היציאות מתרבות (למרות שלרוב המשקל בכל יציאה קטן) והצואה מתרככת (אבל לא הופכת לשלשול). לרוב יש לי גם גזים. זה לא קורה לי אחרי אכילה של מוצרי חלב אחרים כמו גלידה, גבינה, קוטג' ויוגורט. אין לי צליאק ויש לי מעי רגיז. מה זה יכול להיות?

05/10/2019 | 22:15 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום סביר להניח שקיימת לך איזה שהיא אי סבילות לאחד ממרכיבי החלב, יתכן אף ללקטוז ( למרות הבדיקה) מה שיותר חשוב הוא לא מה הגורם, אלא איך להמנע מהתחושות הלא נוחות. מאחר שהגעת לרזולוציה מאד גבוה של מה טוב\ לא טוב לך, הרי שיש להקפיד להמנע מאותם מוצרים שגורמים לאי נוחות.

05/10/2019 | 22:26 | מאת: בת 19

האם יש בדיקה אחרת שאפשר לעבור?

מנהל פורום מעי רגיש