נפיחות בבטן
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום , הנני סובלת כבר כמה שנים מנפיחות בבטן לאחר ארוחה ועצירות לאחר שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב פרה היציאות פחות או יותר הסתדרו אך עדיין יש לי נפיחות בבטן לאחר ארוחה, הבטן אפילו מתנפחת עוד קצת לאחר יציאה בזמן האחרון שיניתי הרגלי תזונה והוספתי שיבולת שועל בבוקר- הנפיחות התגברה, היציאות הפכו רכות יותר ומפוררות לפעמים , אני מרגישה יותר סחרחורות ותחושה של עילפון לאחר ארוחה. שמעתי על אנשים שרגישים לגלוטן שיוצר בעיות במעי הדק. אני נורא רוצה לעשות בדיקות מקיפות של כל מה שקשור למערכת העיכול, בעיקר מעיים איזה בדיקות אני צריכה לעשות?
שלום מיכל, שיבולת שועל יכולה להגביר את תחושת הנפיחות בבטן בגלל תכולת הסיבים הגבוהה ולא בגלל רגישות לגלוטן. בכל זאת אם רוצים לבדוק את נושא הגלוטן יש בדיקת דם- סרולוגיה לצליאק וניתן לבצע אותה. אם הרופא שלך מתרשם שיש צורך גבם בגסטרוסקופיה הרי שאז ניתן לקחת גם דגימה- ביופסיה מהמעי הדק ולראות האם התמונה מתאימה לצליאק. בברכה, ד"ר אסולין
בתור סובל מ IBS המאופיין בעצירות שניסה הכל מהכל ..והי שפן ניסיונות לכל מיני תרופות ותכשירים טבעיים הסובל גם מגזים הכלואים בבטן ותחושת נפיחות . תנסי תרופה הנקראת קולפרמין -לא צריך מרשם והיא נחשבת לטבעית .אני קיבלתי אותה מרופא גסטרו שלי . חצי שעה לפני אוכל 3 פעמים ביום ..תתחילי עם התרופה לאחר שהקיבה ריקה . אני ניסיתי והשיפור הוא דרמטי תוך יומיים ישנה הפחתה ניכרת . חשוב ביומיים האלו הראשוניים להימנע ממזונות הגורמים לגזים ולהימנע מתוספי סיבים . לאחר השיפור תוסיפי בהדרגה את צריכת הסיבים כי זה חשוב חמניעת עצירות אבל לא יותר מדי