צום לפני גסטרוסקופיה ללא טשטוש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/08/2019 | 09:52 | מאת: דוד

לפני קולונוסקופיה יש פרוטוקול ארוך שכולל בין היתר צום של 24 שעות כדי לנקות את המעי הגס. ממה שאני קורא בספרות, הצדקה נוספת לצום קצר יותר לפני כל בדיקה שנערכת תחת טשטוש, לרבות גסטרוסקופיה, נועדה למנוע אספירציה של תוכן הקיבה לריאות במהלך הבדיקה. מכאן נשאלת השאלה בעצם, אם אני עושה גסטרוסקופיה ללא טשטוש ולכן אין סכנה של אספירציה, מה משך והיקף הצום הרצוי לפני כן, אם בכלל? כלומר, ברור שאתה לא רוצה לעשות את הבדיקה על בטן מלאה. לפי הקישור הבא נראה שלוקח לקיבה להתרוקן כ-4 שעות אחרי ארוחה מלאה: http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/digestion/basics/transit.html

09/08/2019 | 12:36 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום הקיבה צריכה להיות ריקה על מנת שיהיה אפשר לראות משהו מדובר על צום ממזון של 8 שעות ונוזלים של 4 שעות

מנהל פורום מעי רגיש