תופעות משונות , מאובחנת מעי רגיז , אולי יש עוד משהו שצריך לבדוק?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/07/2019 | 13:20 | מאת: אלינה

שלום, אני אובחנתי במעי רגיז לפני כעשור. התופעות של מעי רגיז שלי תמיד היו אותו דבר ונבעו מתזונה לא נכונה. הם כללו יציאות תקופות, הרגשה תמידית של חוסר התרוקנות, גזים, בטן נפוחה כמו בלון, במיוחד אחרי אוכל אני ישר חייבת לשירותים, השתנה מרובה מאוד עקב גזים (בימים שלוקחת קל בטן משתינה הרבה פחות), אף פעם לא היו לי כאבים או צרבת. עשיתי קולנוסקפיה לפני כ3 שנים הכל היה תקין, עשיתי לא מזמן אולטראסאונד בטן הכל תקין, בדיקות לקטוז, גלוטן.. אין רגישות, מלא פעמים עשיתי הליקובקטר , אין כלום, עשיתי בעבר בדיקות צואה הכל תקין. לפני כחודשיים התחילו לי כאבים באיזור החזה מלווה בקוצר נשימה לפעמים , מלווה עשיתי בדיקות קרדיולוגיות אבל זה לא קשור ללב, הבנתי שהממצא הוא שזה קשור לבטן והכאבים באים מאיזור הקיבה . הכאבים נעלמו לפני כחודש והיה לי רק קוצר נשימה בעיקר אחרי אוכל ובערב. גם זה נעלם ואז לפני שבועיים כשהייתי בחו"ל היה לי קלקול קיבה מטורף שכלל שלשול והקאות במשך כ12 שעות בלי הפסדה, הייתי במיון שם טיפלו בי ואחרי יומיים הרגשתי טוב אבל עדיין הרגשתי תחושה לא נעימה בבטן, בחילות, הרגשת מלאות אחרי מעט אוכל, וגם זה עבר אחרי שבוע, הכאבים באים עכשיו רק מדי פעם באיזור הבטן, אבל מה שיש לי עכשיו זה הרבה צרבות (גרפסים לא הרגשה של משהו שורף, לא יודעת אם זה המינוח של צרבת) ובחילות, למשל אתמול בלילה אכלתי כמו שאוכלת תמיד שתיתי קצת יין , ואז בלילה הרגשתי בחילה נוראית, זה מלווה בהרגשת עוויתות בבטן וכל הזמן רצון ללכת לשירותים , לא שלשול אבל יציאות בלי סוף, אפילו באמצע הלילה אני קמה לשירותים וזה מעייף אותי ומפריע לי. יש לי גסטרו עוד שבוע ואני לא יודעת מה לבקש ממנו, אף פעם לא עשיתי גסטרוסקופיה, אני חושבת שניא צריכה כי יש לי תופעות שלא היו לי לפני. אולי לעשות עוד פעם הליקובקטר? אולי בדיקות קפסולה? אני בת 32 וספורטאית, מבנה גוף רזה, כל החיים אכלתי שטויות ועכשיו אולי הגוף שלי מגיב לכל זה. בנוסף אציין שעשיתי בדיקות גם עכשיו והכל תקין רק הסוכר קצת גבוה (100 בערך) . אבל אני ממש סובלת בתקופה האחרונה כמו שלא סבלתי בחיי, ואני מנסה לאכול בריא יותר אבל זה עושה לי בחילה. תודה רבה רבה!

27/07/2019 | 23:07 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום מציע שלא תבקשי דבר פשוט תתארי את מה שתארת לי ותתני לרופא להחליט איך להתקדם בבירור

מנהל פורום מעי רגיש