חוות דעת על מעי רגיז חריף

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

29/04/2019 | 09:08 | מאת: ירדנה

כבר מזה שנה סובלת משלשולים ללא הפסקה, בחודשים הראשונים צואה רכה פעם בשבועיים, עכשיו שלשולים מיימים ללא הספקה. לא משנה מה אוכלת. כבר שנה נמנעת מלאכול דברים עם סוכר/ חלב ובעיקר ניזונה מאורז. בבדיקות שעשיתי: גסטרו, קולונוסקופיה CT ובדיקת נשיפה מלבד חיידק הליקובקטור פילורי, שערכו עומד על 18 (לפי מדדים קופת חולים לאומית) לאחר התייעצות עם 2 רופאים גסטרולוגיים מומחים נאמר לי כי אין כאשר לחיידק, והוא לא הגורם לשלשולים. אציין שלקחתי את הטיפול המשולב פעמיים ללא שיפור, ולכן הסיקו שמדובר במעי רגיז שהתפרץ לאחר שירותי בצבא. בחודש האחרון התחלתי לקחת כדורי ליברקס, כבר חודשיים עושה דיקור וכמובן לוקחת פרוביוטקיה, כמו כן עושה דיאטת FODMAP (שאציין כי גם לפניה נמנעתי מגלוטן ומשאר הדברים) אך למרות כל הנסיונות אין שיפור אלא רק התדרדרות , כך שאני בחורה בת 21 שסובלת כל היום מכאבי בטן ולא יכולה לצאת מהבית. אדגיש שהכאבים מלוויים לפני בקולות רועשים של הבטן ערבולים, גזים רבים, כאב ראש כמו מיגרנה כיווץ של כל הגוף בעיקר הרגליים ואז גל שלשולים. אבקש עזרה וטיפים לכל המבין, כיצד אוכל להתמודד עם הבעיה? האם יכול להיות שהשלשולים הם בגלל החיידק פילורי? בקיצור.. איך מתמודדים וחוזרים לחיות?

09/05/2019 | 07:26 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום להערכתי יש להרחיב את הבירור האם ירדת במשקל? האם יש כאבי פרקים? ספור משפחתי של מחלות מי או מחלות ראומטיות? האם טיילת בחול? האם בוצעה הדמייה שלמהמעי הדק? הרבה שאלות... מיע שתפני שוב למומחה להמשך הבירור

מנהל פורום מעי רגיש