שימוש במוקסיפן פורטה וההשפעה על פעילות המעיים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/02/2019 | 11:03 | מאת: סיגל

שלום, סובלת ממעי רגיז/סיבו. לקחתי פעם אחת לורימקס והיה שיפור קל שעבר מהר. כל הבדיקות תקינות. תזונת של פודמאפ ואין שיפור מבחינת גזים ויציאות מרובות ורכות. כעת, לקחתי כמה ימים מוקסיפן פורטה בגלל עקירת שן ומצב הבטן השתפר להפליא. איך זה יכול להיות? זה לא מיועד לקיבה/מעי. אם זה כ"כ עזר לי האם אפשר לקחת את זה במקום לורימקס כשיעלה הצורך? אם אקח פרוביוטיקה בסיום האנטיביוטיקה - האם זה לא יגביר שוב את רמת פעילות החיידקים ושוב יגרום לגזים?

20/02/2019 | 22:50 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום כל אנטיביוטיקה משנה את הרכב החיידיקם במעי לורמיקס יעיל מכיון שאינו נספג ולכן אין לו השפעות ססטמיות ( בניגוד למוקספן) יחד עם זאת נהוג במקרה של SIBO לתת קורסים מתחלפים של אנטיביוטיקה, לאו דוקא מוקספן

מנהל פורום מעי רגיש