האם כדורים נגד רגישות ללקטוז עוזרים לי?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

04/02/2019 | 19:19 | מאת: נמרוד

שלום, אני בן 29, ומגיל 18-19 סבלתי ממעי רגיז, המתבטא בכך שנפלטים לי גזים ללא שליטה. זה בתורו מתבטא בשני דרכים: 1. יוצאים גזים ללא "אזהרה" (בצורה מיידית) כך שאין לי אפשרות לנסות לעצור את זה. 2. אני מרגיש את הגזים אך לא מצליח לעצור אותם מלצאת. לקחתי המון סוגים של כדורים שונים כגון כדורי פחם, כדורי פחם מצרפת (שתפקידם להסוות את ריח הגזים בריחות שונים), כדורי פחם בטעם מנטה. ביצעתי בדיקות רבות כגון הליקובקטר, TRUS, גסטרוסקופיה וביופסיה, CALPROTECTIN, שכולם נמצאו תקינות. לקחתי כדורי פרוביוטיקה ואף פרוביוטיקה VSL #3 שנחשב לחזק ביותר. ניסיתי עצות של דיאטנית ללא הועיל. בעקבות בדיקות SIBO שבהן נמצאה בעיה לקחתי אנטיביוטיקה כלשהי לזמן ממושך אך זה לא עזר. מיותר לציין ששום דבר מהנ"ל לא פתר לי את הבעיה. בנוסף לזה אני רגיש ללקטוז. כמובן שהעלמתי מהתזונה שלי מוצרי חלב כדי לבדוק אם זה יפתור את הבעיה אך לצערי זה לא עוזר גם. השאלה שלי היא לגבי הלקטוז והקשר למעי הרגיז. שמתי לב שכאשר אני לוקח כדורים נגד לקטוז (אם אני מתכוון לאכול מוצר חלב כגון פיצה) אני לא מרגיש את בעיית הגזים. כדי לבדוק את התיאוריה הזן, מדי פעם לקחתי את אותם הכדורים לפני/לאחר האוכל (בשרי בלבד) ואכן שמתי לב שקיים שיפור מסוים. עם זאת חשוב לציין - אני לא תמיד מרגיש את הגזים(!!!) לכן קשה לי לדעת בוודאות שזהו אכן הפתרון. השאלה שלי היא האם הדבר בכלל אפשרי בתיאוריה או שזה סתם פלצבו? תודה רבה!

04/02/2019 | 22:22 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום כעקרון אם הטיפול פותר את בעייתך, הרי שהוא יעיל. אם הבעיה הינה אי סבילות ללקטוז, הרי שטיפול בכדורים המכילים את האנזים החסר יכולים לעזות כפי שאתה מרגיש

מנהל פורום מעי רגיש