האם ההפרעה היא המעי הרגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

02/01/2019 | 18:21 | מאת: שלומית

אני סובלת מאד מזה מספר שנים באופן רצוף מ-3 יציאות חלקיות כל יום עד הצהריים (בהפרשים של כשעתיים). איני מסוגלת לצמצם את מספר היציאות ל 1-2 לאורך היום (כפי שהיה בעבר) רק אם אני אשב הרבה מאד זמן ואפעיל לחץ גדול מדי שזה יגרום לי בוודאות לטחורים גדולים. או שאתאפק וזה יגרום לגזים רבים. אציין כי אני לא סובלת מעצירות, כאבי בטן או שלשול. בקולונוסקופיה שעברתי לפני קרוב לשנתיים בגלל סיבה זאת הוסר פוליפ במעי אך זה לא שינה דבר הקשור לכמות היציאות כך שרופא הגאסטרו חשב שזה מעי הרגיז ולמעשה לא שייך בדיוק את ההפרעה ולא הציע טיפול. כללית, נראה לי שאני אוכלת מאוזן. האם מדובר על מעי רגיז או הפרעה תנועה אחרת במערכת העיכול? האם תזונה מותאמת יכולה לצמצם את מספר היציאות ולהחזיר את המצב לקדמותו? ואולי הסיבה לא קשורה כלל לתזונה? בקיצור למי פונים לסיוע בהפרעה זו ? בתודה שלומית בת 72

03/01/2019 | 15:55 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום מספר היציאות התקין באוכלוסיה נע בין 3 ליום ל3 בשבוע את נכנסת לטווח הנורמה אינני מוצא סיבה לדאגה

מנהל פורום מעי רגיש