גסטרין

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

09/12/2018 | 18:41 | מאת: אופיר

שלום אני בן 49. ידוע 20 שנה על מעי רגיש. לפני 12 שנה החלו גם תופעות בבטן עליונה - רפלוקס, כאב בבטן עליונה, כאבים בוושט, צרבות וכו'. גסטרוסקופיה לפני 10 שנים וגם לפני 3 שנים תקינה. אובחן כפונקציונלי. לוקח 12 שנה גסטרו 40 מג כל יום. בלי זה לא יכול לאכול כמו שצריך. באחרונה החמרה של התסמינים יותר צרבות יותר כאבים אחרי אכילה ברום הבטן. רופא המשפחה נתן לי הפניה לבדיקת גסטרין . אמר ששימוש 12 שנה! בגסטרו עלול לגרום לאטרופיק גסטריטיס. ברצוני לשאול 1. האם 12 שנה של גסטרו עלול באמת בסיכוי גבוה לגרום לאטרופיק גסטריטיס? 2. קראתי שרצוי שלפני הבדיקה לא לקחת תרופות כמו לוסק וגם לא גסטרו. אני לא יכול להעביר יום בלי גסטרו. במידה ויום לפני הבדיקה גם אקח גסטרו 40 לאורך היום האם אין טעם לעשות את הבדיקה ולא מהימנה? או שאפשר לעשות את הבדיקה למרות שימוש בגסטרו עד 12 שעות לפניה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שימוש ממושך בגסטרואינו קשור בהופעת גסטריטיס אטרופית יש להפסיק טיפול בגסטרו להגדיל את מיהמנות הבדיקה יחד עם זאת רמת גסטרין מעל 1000 אינה תקינה בשום מקרה, ואם לא ניתן להפסיק את הגסטרו, יש להשתדל להפסיק לתקופה הארוכה ביותר האפשרית

מנהל פורום מעי רגיש