דם בצואה: מקור לדאגה רבה?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

02/04/2018 | 16:30 | מאת: ראובן

שלום, אני עובד בבריטניה. בן 40. החל מלפני כשנה החל מדי פעם להופיע דם בצואה. לרוב כשיש דם זה מלווה בכאבים (תחושת קוצים) במתן הצואה. הלכתי לרופא פה ששלח אותי לבדיקת דם שהיתה תקינה. הכל תקין מבחינת משקל, תאבון וכד'. אלא שהדם המשיך מדי פעם ולאחרונה שוב הלכתי לרופא ששלח אותי לבדיקת חלבון מסוים בצואה. מחיפוש באינטרנט אני מבין שזו בדיקה שנועדה לאתר קרוהן. מכתבות שאני קורא בעיתונות הישראלית אני מבין שבמצב כזה בישראל שולחים לקלנסקופיה. האם עלי להתעקש על עריכת הבדיקה? לא ברור לי אם הרופאים כאן פשוט משחקים על הסטטיסטיקה או שאני לחוץ יתר על המידה. אציין שאני מטופל במרפאה טובה כחלק מהביטוח הבריאותי הממלכתי. הדם מפסיק לאחר היציאה ומדובר בדם בצבע בהיר בכמות שאינה גדולה אבל גם לא קטנה. בהנחה שאתייאש מהטיפול כאן, האם בישראל בפרטי אתה ממליץ על עריכת קלנסקופיה וירטואלית? תודה

04/04/2018 | 22:52 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום סביר שהבעיה הינה באזור פי הטבעת, אך בכל מקרה הייתי ממליץ לעבור קולונוסוקפיה על מנת לשלול אפשרויות אחרות

מנהל פורום מעי רגיש