אובחנתי עם קרוהן, אך יש דבר שלא ברור לי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

22/09/2017 | 22:29 | מאת: מקסים

שלום, בן 23 אובחנתי עם קרוהן בבדיקת קולונוסקופיה שהופניתי עקב הרבה יציאות ביום, כאבי בטן שממוקמים בצורה מפושטת פה ושם באזורים בבטן, וASCA גבוה יחסית. בביופסיות מהקולונוסקופיה נצפו פרוקטיטיס ותואר פיברוזיס, הרבה אפטות ברקטום, ובבדיקת עצמה האיליום נראה מכוייב אך ביופסיה תקינה, וביופסיה מהCECUM הראתה דלקת כרונית בצורה קלה. התלונה העיקרית שלי והסיבה שבגללה אני פונה אלייך בשאלה היא: כבר במשך שנה יש לי כאבים בבטן באזור הLeft Upper Quadrant. הכאב מתגבר כשאני מחליף תנוחה מצד לצד במיטה, הכאב מתגבר כאשר אני שוכב על צד שמאל במיטה (כבר שנה שקשה לי לשכב על צד שמאל במיטה), כמו כן כשאני שוכב על צד שמאל במיטה הכאב מקרין לחזה לעיתים. ההרגשה היא של איבר פנימי כאילו הוא נמחץ וכואב וזז, והכאב הוא אחת מהסיבות שעשיתי קולונוסקופיה. חוץ ממה שתיארתי למעלה- לא מצאו עוד משהו בקולונוסוקפיה, כי אני יודע שהTransverse colon נמצא באזור הLUQ, ובגסטרוסקופיה מצאו כיב בתריסיריון וגסטריטיס אך נטלתי במשך שלושה שבועות נקסיום ללא הטבה כך שנראה לי שהכאבים בLUQ לא שייכים לכיב בתריסיריון ולגסטריטיס. מה אני צריך לעשות כדי לברר מה זה האזור שכואב לי, מה יש לי שם, ואם זה שייך לקרוהן? כי לפי קריאה מעמיקה הבנתי שבLUQ נמצא הלבלב, הטחול, המעי הגס הרוחבי, הקיבה, וגם איברים שלא שייכים לגסטרו כמו כליה, לב, ריאה. למיטב הבנתי גם יכולים להיות סיבוכים בטחול שקשורים לקרוהן כך שאני אובד עצות לגביי טיב הכאב שנמשך כבר שנה. כמו כן, התייעצתי גם עם כירורג כי חשבתי על אופציה של בקע, הוא לא חושב שהתלונות מתאימות לבקע כלשהו אבל שלח אותי לU.S בטן באזור הLUQ. הכאב הזה גורם לי להיות מתוסכל ואובד עצות לחלוטין. אודה מאוד על עזרתך. תודה רבה על העזרה.

23/09/2017 | 09:57 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום מחלת קרון עשויה לערב את כל מערכת העיכול. כיבים ומחלה במערכת העיכול העליונה יכולים להסביר את תלונותיך, מה גם שקיימת אפשרות שהמחלה מפושטת למעי הדק לאזורים בהם לא הגיע האנדוסקופ. יתכן גם שנקסיום אינו מספיק לטיפול במחלה וכי יש צורך להגביר את הטיפול ממליץ שתפנה לגסטרואנטרולוג מומחה

מנהל פורום מעי רגיש