pseudo obstruction

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

15/07/2017 | 15:09 | מאת: שי

שלום לאור CT בטן תקין ללא הצרויות והיות ויש עצירות משמעותית ואולי התרוקנות איטית ואף עלה חשד מהתסמינים לכך שלעתים מגיע אולי למצב של כמעט intestinal pseudo obstructiom רציתי לדעת על מנת לאבחן שיש התרוקנות איטית נניח עקב נוירופתיה במעי או מיופתיה במעי האם הבדיקה החשובה ביותר זאת בדיקת צילום זמן מעבר מעי? או שבדיקה זאת בודקת את המעי הגס ו pseudo obstruction זה במעי הדק? תודה רבה

17/07/2017 | 22:53 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אם כלל מדובר בהפרעת תנועתיות, הגורם לעצירות הינו בדרך כלל הפרעה במעי הגס . הבדיקה היעילה במקרה זה הינה זמן מעבר מעי במידה והפגיעה הינה במעי הדק- ואז אכן מדובר בהפרעה נדירה- בדרך כלל התסמינים לא יהיו של עצירות ( אלא אם יש פגיעה משולבת גם במעי הגס). הבדיקה היחידה היעילה למדידת זמן במעי הדק הינה בדיקת MOTILITY CAPSULE שאינה נכללת בסל

מנהל פורום מעי רגיש