מעי רגיש, שומנים
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום בן 48. מזה כ 5 שנים כאבי בטן ושלשולים שהחלו אחרי זיהום בבטן. קולונוסקופיה היתה תקינה ( בלי מעי דק ) CT תקין אמרו שזה מעי רגיש. למדתי לחיות עם זה וצמצמתי מאוד אוכל לאוכל כמה שיותר בריא ופחות סיבים. משקל יציב. בחודשים האחרונים יש תופעה חדשה. אם אני אוכל ארוחה שומנית יחסית, נניח 30 גרם טחינה או טחינה ושמן זית, כשעה אחרי אני מפהק מאוד תשוש מאוד ולעתים יש גם כאב בטן. האם יכול להיות בעיה בפירוק שומנים? אם כן איך בודקים את זה ומה עושים עם זה? תודה רבה
שלום בעיה בפרוק השומנים תתבטא בשלשול ולאו בעייפות כאב בטן במקרה זה אינו ספציפי יחד עם מזאת, במידה ואתה מאתר אטת הגורם למה שמפריע לך, ממומלץ שתמנע מאותם מאכלים הגורמים לך אי נוחות
מרגיש דומה.. קולונו וגם גסטרו סקופיות.. תקין אבחנה משוערת ריפלוקס ומעי רגיז בהתחלה הייתי עם קונטרולוק ועכשיו ללא כדורים וגם אותה המלצה.. אבל בפועל.. מה זה אומר התחושה של העייפות הזאת.. לפעמים היא מלוווה בחוסר נינוחות עד כדי מועקה.. לפעמים זה גורם ללילות ללא שינה או לכאבי בטן שמהכאב יש הקאות.. זה אחרי פעמיים שהיתה לי תגובה יחסית חזקה אחרי אותם תסמינים דומים.. לפעמים גם מלווה במין כאב לא ברור באזור החזה בצד ימין אמצע כאילו בקירוב לכתף.. אשמח לדעת איך מלבד ניסוי וטעיה אפשר לטפל בזה..