פגיעה בקיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/05/2017 | 09:51 | מאת: אורי

שלום בן 42. רזה מאוד BMI 17 תמיד הייתי כזה רזה ושרירים די דלים. מזה 4 שנים תופעות בבטן עליונה של כאבים אחרי אוכל צרבות, שיעול אחרי אוכל , כאב באיזור מרכז החזה אם שוכב אחרי אוכל או לא לוקח גסטרו וכו'. גסטרוסוקפיה תקינה US בטן תקין. זה לא חלף למרות שמקפיד לא לשכב אחרי אוכל ולא לאכול עגבניות אלכוהול חריף וקפה. אמרו לי שזה כנראה GERD או דיספפסיה והומלץ לקחת פמוטידין או לוסק לוקח פמוטידין 40 מג ליום ומסתדר עם זה סביר. לפני יומיים בבדיקת אקו לב הבודקת לחצה עם המתמר ( שפיץ מוארך ) חזק באיזור הקיבה בטן עליונה איפה שמפתח הלב. כאמור אני רזה מאוד ועם שרירים די מדוללים וזה כאב . כך נמשך 2-3 דקות. מאז כבר יומיים יש לי בחילות, טעם מר בפה, קצת כאב באיזור מרכז הבטן גם במישוש קל, ואחרי האוכל רגישות גדולה מאוד באיזור מפתח הלב והחמרה בתסמינים של הרפלוקס. האם לחיצה חדה באיזור מתחת למפתח הלב חלילה יכולה לפצוע את הקיבה? או שהלחיצה על הקיבה דחפה אותה פנימה למעלה כך שהשסתום בין הקיבה לוושט או קיבה תריסריון/כיס מרה ייפגע ואז תהיה החמרה בתסמינים ומעתה הרפלוקס יוחמר? מה דעתך? תודה רבה

23/05/2017 | 10:57 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום לכל בדיקה חודרנית יש סיכונים אפשריים, שבטוח שדנו איתך לגביהם טרם הסכמתך לביצוע הבדיקה במידה ויש תסמינים חדשים שהופיעו ומחמירים לאחר הבדיקה, יש לפנות להמשך בירור על מנת לשלול סיבוך

מנהל פורום מעי רגיש