מעי רגיש, מעי גס

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/05/2017 | 14:02 | מאת: אופיר

שלום בן 45. שנים סובל ממעי רגיש עם נטיה לשלשולים ויציאות רכות. בחודשים האחרונים שינויים ביציאות עם הרבה עצירות ושינויים בדיאטה לא פותרים בקלות את הבעיה. הומלץ קולונוסקופיה לשלול סרטן המעי. היות ויש לי בקע חריג הכירורג אמר שאסור לבצע לי קולונוסקופיה. ספירת דם CEA ESR תקינים. הגסטרו אמר שהיות והסיכון נמוך נעשה בינתיים בדיקת דם סמוי בקופח. קראתי שיש בדיקת צואה חדשה שנקראית M2PK ושהיא טובה יותר ובאחוזים גבוהים יותר מאתרת סרטן מעי. 1. האם הבדיקה הזאת מוכרת רפואית ואכן טובה ויש לה יתרון על דם סמוי? 2. אם כן האם היא עדיין לא בסל וניתן לעשות אותה רק פרטי? ( ראיתי שמפרסמים אותה גופים פרטיים ) תודה רבה

06/05/2017 | 15:43 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום הבדיקה היעילה ביותר לאבחון פוליפים וגדולים הינה קולונוסקופיה( אמיתית, ורטואלית או קפסולה של מעי דק). אם הכוונה הינה לבצע בדיקה באינדקציה זו, אין מקום לבדיקות אחרות בנתיים

מנהל פורום מעי רגיש