קלפרוטקטין והחלטה לגבי מעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/03/2017 | 14:31 | מאת: אורי

שלום. גיל 32 עקב כאבי בטן ושלשולים מעת לעת כשנתיים אני כבר שנה וחצי באבחון האם מדובר בקרוהן או מעי רגיש. בדיקות דם תקינות כולל ספירה אימונוגלובולינים CRP שקיעת דם C3 C4 אלקטרופורזה כימיה וכו'. הכל תקין. CTE תקין לפני שנה וחצי. למרות זאת עדיין יש כאבי בטן עוויתיים ושלשולים ואף ירדתי 3 קילו בשנה האחרונה. רציתי לשאול. בבדיקת קלפרוטקטין בקופת חולים היו תוצאות לפני שנה וחצי 72 לפני חצי שנה 101 והשבוע 68. בקופה כותבים שהנורמה היא היא עד 70 וש"גבולי" בין 70 ל 100 וחיובי מעל 100. לכן תוצאה של 68 כתוב שתקין ורופא המשפחה אמר לי שזה תקין וכנראה זה מעי רגיז וסע לשלום..... אבל במאמרים שראיתי באינטרנט כתוב שקלפרוטקטין שלאורך זמן מעל 50 מעיד על דלקת במעי במובהקות של 92 אחוז! אם אני מבין נכון אז היות ויש לי קלפרוטקטין 68 שהוא מעל 50 אז ב 90 אחוז כנראה יש לי IBD ולא IBS 1. האם זה נכון? ונדרש המשך בירור? 2. האם קלפרוטקטין ברמות של 60-100 מעיד על דלקת חלשה יחסית שלא גורמת נזק למעי ולא אמורה לגרום לתסמינים משמעותיים ואם יש תסמינים אז כנראה זה יותר בגלל מעי רגיש? תודה רבה

27/03/2017 | 18:49 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום לכל מעבדה נורמות משלה לתקין וללא תקין לא מדובר בערך אונברסלי,ויש להתייחס לערך של המעבדה בו בוצעה הבדיקה גם לקלפרוטקטין תקין מגבלות ויש להשתמש בבדיקה זו,כבכל בדיקה, בהתאם לשיקול הקליני

מנהל פורום מעי רגיש