גזים מרובים כל היום!

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

03/03/2017 | 00:06 | מאת: דודו

דר שלום, אני בן 30, לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת קונדילומה מתוך פי הטבעת. ההחלמה הייתה מאוד קשה! בעקבות הכאבים שהיו לי ביציאות לא אכלתי כמעט כלום מהחשש להיכנס שוב לשירותים ואף נכנסתי לחרדה מהפחד של הכאבים בשירותים. מאז ההחלמה בכל פעם שאני אוכל יש לי גזים מרובים במשך כל היום! גם כשאני ישן בלילה/צהריים יש לי גזים חזקים ולעיתים קלים. הדבר הזה הוריד לי את הביטחון העצמי ואף אני כמעט בטוח שיש לי בעיה מסויימת שאינני מודע אליה. עשיתי קולונסקופיה וגסטרוסקופיה על מנת לבדוק האם יש בעיה מסויימת והכל נמצא תקין. עשיתי בדיקת רגישות ללקטוז (נשיפה) והפסיקו לי את הבדיקה בנשיפה ה3 משום שהערכים היו גבוהים, נאמר לי שיכול להיות שזה רגישות ללקטוז או ריבוי חיידקים במעי. שינתי תזונה ואני נמנע ממוצרי חלב אך הגזים מטרידים אותי כל היום בכל יום! שתיתי פרובויוטיקה מסוג lr55 ואין שינוי. רופאים גסטראולוגים אומרים שזה מעי רגיז. אני לא מסכים! לא הייתי ככה! משהו קורה אצלי ואני מיואש מאוד. האם יתכן שזה באמת ריבוי חיידקים כתוצאה מזה שעברתי סטרס ולא אכלתי? האם יש פיתרון?קראתי פה בפורום על אנטיביוטיקה לורמיקס, האם ממנה תבוא הישועה? לא משנה מה אני עושה הגזים לא עוזבים אותי. אשמח לתשובה ממך

04/03/2017 | 20:26 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום גזים מרובים יכולים להיות תוצאה של מזון לא מתאים, רבוי חיידקים, אי סבילות למזון ועודץ יש גם להבין כי רבוי גזים הינו תחושה סוביקטיבית שאינה תמיד לא תקינה. במקרים כאלה ניתן לנסות טיפול בהפחתת כמות החיידקים ולשנות את הדיאטה במעקב דיאטנים מומחים.

05/03/2017 | 17:43 | מאת: דודו

תודה, אז מה שאני מבין מתשובתך שאכן ניתן לנסות טיפול אנטיביוטי לחיידקים? מי נותן מרשם ועל איזה אנטיביוטיקה ממליץ?

מנהל פורום מעי רגיש