מעי רגיז ושירות צבאי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/02/2017 | 14:13 | מאת: Dani

אשמח שתקרא ותגיד מה דעתך על המלצה שקיבלתי: ‏‏‏רופא יחידה:אובחן במעי רגיז טרם התגייסתולצבא פרופיל 82 עבר בירור מלא.מלין על תחושת לחץ והסתמנות glבעליה ונסיעה ארוכה באוטובוסים כמו כן מרגיש תחושת לחץ על שירותו שסמוך לכפרים ערבים כמו כן גם בצוק איתן קרה מקרה דומה לזה. במהלך נסיעה ארוכה יש כאבי בטן וצורך להתפנות.מתאר תחושת חרדה מעצם שירותו בבסיס עויין דבר הצעיר אותו מתוך שינה לעיתים לדבריו משלשל לפחות 6פעמים מאז הגעתו לגדוד מדצמבר.יחסים תקינים אם המפקד וחבריו.מתאר מחשבות מטרידות לגבי אופי שירותו נסיעה ארוכה באוטובוס לבסיס והמיקום.קם מתוך שינה באמצע הלילה מתוך חלום רע עם כאבי בטן. המלצה:לאור ההפרעה בתפקודו היום יומי וחזרה נשנית עם תלונות כאבי בטן יופנה לועד. הרפואית בשאלה של הצורך בהתאמת פרופיל ושינוי שיבוץ. רופא מומחה תל השומר:תלונות:כשנתיים טרם גיוסו כאבי בטן.נעשה בירור ואובחן במעי רגיש.כאבי בטן באזור הבטן האמצעי והתחתונה הכאב הוא קבוע נטייה לשלשול יציאות מימיות לעיתים בהתאם לדאיטות שונות יציאות קשות יותר.אין עצירות.לאחר יצאה יש הקלה זמנית בכאב בנוסף צרבת -עשה את כול הבדיקות ללא ממצאים בבדיקה. המלצה מרופא מומחה:אכן נראה שהאבחנה היא מעי רגיז ממליץ להתאים את הפרופיל ומטלותיו למצבו הרפואי עכשיו השאלה שלי היא :1)בתור רופא מומחה עד כמה המעי רגיז שלי נמצא בדרגה חמורה לאור הכאבים הקבועים? 2)מה אתה חושב שיגידו לי בוועדה הרפואית לאור מה שרשום ?

27/02/2017 | 21:38 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום חומרת תסמונת המעי הרגיז נגזרת מהמצב התפקודי; קרי- הפרעה תפקודית קלנה- תסמונת בחומרה קלה וההיפך איני יכול להתנבא בקשר לועדה- אך אם יש הגדרה ברורה של הפרעה בינונית או קשה בתפקוד היומיומי המוגדרת על יד רופא היחידה והמפקד- הפרופיל ירד

27/02/2017 | 22:07 | מאת: Dani

לאור הכתוב להבנתך המעי רגיז הוא ברמה תפקודית קשה?

מנהל פורום מעי רגיש