חוות דעת- האם צליאק?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/02/2017 | 12:23 | מאת: דן

שלום ד"ר, בעקבות תקופה ארוכה של שלשולים הופנתי לבדיקת דם שבה ערכי הa ttg הראו 20,כלומר חיובי חלש. ערכי ברזל/b12 תקינים. הופנתי לביופסיה שתוצאותיה: Four of seven fragments of duodenal mucosa showing increased intraepithelial T- lymphocytes with focal shortening of villi. Negative for H pylori. בדיקת Ct מעי הייתה תקינה. בדיקת צואה תקינה. אציין שלמרות שאיני אוכל גלוטן קרוב ל3 חודשים אין שינוי בשילשולים. במצב בו אני אוכל גלוטן איני מרגיש כלום,אין צליאק במשפחה,בן 19 בריא בדכ. בעקבות חוסר השינוי בהרגשה הכללית למרות ההימנעות מגלוטן הרופא מהצבא הציע שאולי מדובר בפרזיט/חיידק שגורם לדלקת ולשלשולים למרות שעדיין הוא לא שולל צליאק.. לא ברור לי מה יש לי ואשמח לחוות דעת נוספת

25/02/2017 | 13:16 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום יש לחכות לפחות 6 חודשים על דיאטה דלת גלוטן ולחזור עלרמת נוגדנים כשלב ראשון. לעיתים יש רגישות נרחבת בנוסף לגלוטן ולכן כדי לנתייעץ עם גסטרו ודיאטנית

25/02/2017 | 15:52 | מאת: רן

תודה דר בכל זאת, יתכן וזה חיידק ולא מחלת הצליאק? או שהנתונים למרות גבוליותם מצביעים חד משמעי על צליאק

מנהל פורום מעי רגיש