מועקה בחזה וכאבים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

08/02/2017 | 15:22 | מאת: שליו

אני בת 23 ובעברי גסטרוסקופיה לפני שנתיים עקב ירידה במשקל (15 ק''ג לא רצוני) ואנמיה (יצאה תקינה). אתמול בלילה ללא כל סיבה התחלתי להרגיש כאב מעט דוקר ולוחץ בחזה ימין. בהתחלה לא שמתי לב לזה אך אחרי שעה-שעתיים זה הלך התגבר עם תחושת מועקה בכל החזה הימני מהסרעפת ומעלה עם תחושת קוצר נשימה קל, דופק מעט מוגבר (90) וסחרחורת קלה עם מעט צרבת בסוף. התקשרתי לייעוץ רופא בכללית ב2700 (כי זה היה כלכך יוצא דופן ופתאומי) והרופאה אמרה שנשמע לה כמו גסטריטיס. ניתקתי אך תחושת המועקה המשיכה והתגברה עד שהלכתי לישון ובבוקר נעלמה. עוד השבוע הייתה צואה רכה שלא כרגיל וצרבות מסתוריות לעתים בחודש-חודשיים אחרונים. יש לציין שלקחתי השבוע 4 כדורי פרדניזון 20 מ''ג שנתן רופא ריאות בשל אסתמה לא מאוזנת לשבוע (ממשיכה ליטול). האם יכול להיות קשר לפרדניזון? האם זה נשמע ממקור של גסטרו או ממקור אחר? מעולם לא קרה לי דבר כזה. תודה

08/02/2017 | 22:11 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום כאב ברום הבטן אכן יכול להיות קשור לדלקת בקיבה פחות סביר שכאב בבית החזה הימני יהיה קשור לדלקת בקיבה בשלב הראשון סביר לבצע תבחין נשיה להליקובקטר, ובהתאם לתוצאות להחליט על צורך בטיפול או המשך בירור

מנהל פורום מעי רגיש