add

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

30/08/2006 | 15:33 | מאת: ענבר

שלום, ביתי בת ה11 מאובחנת כadd ולקחה ריטלין . אני מעונינת לנסות פרחי באך. הסימפטומים המרכזיים אצלה הם קושי בריכוז, מוסחות והתפרצויות. במה עלי להשתמש?

שלום לך ענבר. ראשית, אברכך על הירידה מרטלין. בטווח הרחוק תודי לעצמך וילדתך תודה לך... על פי המידע הבסיסי נתחיל: קני נא בקבוק "רסקיו" 20 מ"ל עם טפטפת (לא ספריי). תוסיפי אליו - 3- או - 4 - טיפות מכל אחת מהתמציות הבאות: WALNUT - מס' 33 WILLD OAT - מס' 36 VERVAIN - מס' 31 נערי קלות את הבקבוק והנה לך בקבוק טיפולי להתחלת התהליך. אני ממליץ על - 4 - טיפות - 4 - פעמים ביום לפחות! (אפשר יותר- לפי רצון הילדה. אין סכנה של מינון יתר בפרחי באך !), לטפטף לפה, מתחת או מעל הלשון, או לטפטף אותן לרבע כוס מים או משקה כלשהו וללגום לאט. אם אפשרי, לתת לילדה את האחריות על הטפטוף.(אפשר גם לטפטף כ - 25 טיפות לבקבוק מים מינרלים, של חצי ליטר והיא תלגום מהבקבוק לאורך יום הלימודים ובבית מהבקבוק הטיפולי). הרבה סבלנות ,אמפטיה ותמיכה בתהליך, נדרשת ממך ומהסובבים אותה ! כי חלק מפעולות "ההתנקות" של התהליך, נחוות כהרעה בהתנהגות, אך אם זה קורה, (לא תמיד), הדבר מעיד על העבודה של התמצית ו"ההרעה", היא מבחינת "ירידה לצורך עליה", נא לא להבהל ולא להתיאש! עכשיו נפנה לעבודת העומק: למצוא ולברר מה קורה, או קרה לה בסביבתה היומיומית?כי לדעתי, "בעיותיה" והתנהגותה הן "הכלי" שהיא בחרה כדי להודיע, או להתריע, או לזעוק על כך שמשהו מאים עליה, או מפחיד אותה, או מעיק עליה. אפילו אם ההבנה שלנו המבוגרים היא אחרת! אחים, יחסים מתוחים בבית, חברות,חוסר או עודף בטחון,תשומת לב (על פי הרגשתה וחוויותיה ולא על פי מה שאנחנו חושבים שהיא מקבלת...),קצב פעולותיה(איטיות,פזיזות וכדו'), אי הבנות,קנאה, תחרותיות,השפלה, תחושת הפליה, בקורת,בית הספר והנעשה סביבו, , מורים, עונשים,השוואתיות, ציפיות שלה מעצמה או מסביבתה,זעזוע, שינוי כלשהו (מעבר כתה, או דירה וכדו'). כל אלה הן אפשרויות שאני מציע לבדוק בסבלנות רבה , תוך הקנית האפשרות שהיא תבטא את עצמה ללא חשש .לפי הממצאים האלה נתקדם הלאה. בהצלחה ובסבלנות... ,

31/08/2006 | 11:22 | מאת: ר.ר.

אני מוצא לנכון לצרף מידע זה, שקיבלתי היום. בברכה. News First Class - חדשות מחלקה ראשונה פניות ל Nfc פרסום ב Nfc אימייל אזהרות חדשות לתרופות לטיפול בבעיות קשב וריכוז ארגון ה- FDA הודיע כי תרופות, כולל דקסדרין (Dexedrine) וריטלין (Ritalin), חייבות לכלול אזהרה לגבי הסיכון האפשרי למוות פתאומי ולבעיות רציניות של הלב מאת: יפעת גדות | | www.Nfc.co.il כיצד "עובד" הריטלין על המוח? יפעת גדות חוקרים ערכו ניסוי בחולדות כדי להבין טוב יותר את פעולת הריטלין על המוח * נמצא כי הריטלין דיכא אותות ומסרים במוח וכך איפשר לנטרל מידע לא רלוונטי לרשימה המלאה מספר תרופות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז חייבות לכלול אזהרות חדשות לגבי הסיכון לבעיות לב והתנהגות פסיכוטית, כך מדווחים גורמי בריאות אמריקניים רשמיים. התרופות, הכוללות את דקסדרין (Dexedrine) של 'GlaxoSmithKline' ואת הריטלין (Ritalin) של 'Novartis', חייבות לכלול אזהרה לגבי הסיכון האפשרי למוות פתאומי ולבעיות רציניות של הלב, כך אמרה דוברת ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA), סוזן ברו. ברו הדגישה גם כי התרופות - תמריצים שעלולים להעלות את לחץ הדם - חייבות לכלול אזהרות לגבי הסיכון לבעיות התנהגות כמו אגרסיביות ומניה (שגעון). ברו לא יכלה לאשר האם תרופות אחרות לטיפול ב- ADHD - כמו קונסרטה (Concerta) של 'Johnson & Johnson's' וסטרטרה (Strattera) של 'Eli Lilly AND Co.'s', יאלצו גם הן לשאת תוויות אזהרה אלו. הסטרטרה כוללת כבר אזהרה לגבי מחשבות אובדניות, בעוד אדרול (Adderall) של Shire כבר נושאת אזהרה כי שימוש לא נכון עלול לגרום לבעיות בלב. החלטת ה- FDA מגיעה חודשים לאחר ששני צוותים נפרדים של מומחים חיצוניים הביעו דעות שונות לגבי השאלה האם הסיכונים מהווים הצדקה לאזהרות התקיפות והחריפות ביותר - מה שנקרא 'הקופסא השחורה'. ברו לא יכלה לאשר האם האזהרות לגבי הלב אכן שייכות להגדרה זו אך במכתב מחברת 'Glaxo', שפורסם ביום שני ובו ייעוץ לרופאים לגבי האזהרות החדשות נאמר כי האזהרה בנושא הלב היא תחת ההגדרה של 'קופסא שחורה'. אזהרות אחרות שאינן בהתווית 'הקופסא השחורה' לגבי התנהגות פסיכוטית, עצירת הגדילה, התקפי כיפיון ובעיות ראייה, גם הן כלולות במכתב של 'Glaxo'. הולי ראסל, דוברת יצרנית התרופות הבריטית 'Glaxo', הודיעה כי החברה הסכימה לבקשת ה- FDA לגבי הוספת האזהרות ונענתה גם לניסוח המומלץ של הסוכנות. יצרניות אחרות לא הגיבו עדיין. בחודש מרס, יועצים של ה- FDA אמרו כי יש להוסיף מידע חדש לגבי הסיכונים לתוויות של תרופות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. המומחים החיצוניים כמעט ותמכו בתוויית התרופה ל'קופסא שחורה' (הדרגה החמורה ביותר), אך אמרו כי לא רצו להבהיל את החולים או את הוריהם. צוות אחר של ה- FDA המליץ בחודש פברואר על אזהרות חמורות הקשורות ללב, אך אמר כי לא ברור אם התרופות גורמות לסיבוכים אלו מספר רופאים הביעו דאגה כי האזהרות החדשות עלולות לצמצם את השימוש בתרופות, שעל-פי הערכות ה- FDA כמיליון מרשמים לבוגרים ו- 2 מיליון מרשמים לילדים שלהן ניתנים בכל חודש. המבקרים מצידם טוענים, כי רבים מהמרשמים אינם נחוצים וכי נעשה שימוש יתר בתרופות. לדברי ברו, הארגון החל ליצור קשר עם 'Glaxo' ו- 'Novartis' לגבי האזהרות החדשות שיידרשו מחודש מאי. במקביל, רשויות הבריאות הקנדיות הזהירו אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה, מחלות לב ובעיות בריאות אחרות להמנע מנטילת תרופות לטיפול ב- ADHD.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך