השלכות של כריתת רחם

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

26/08/2006 | 10:46 | מאת: מתלבטת

שלום, אני סובלת מצניחת שלפוחית השתן ובבדיקה שנערכה לי בימים אלו נאמר לי שגם מדובר על צניחת הרחם. הרופא טוען שצריך להעלות את השלפוחית ולכרות את הרחם. לטענתו אין שום השלכות כתוצאה מכריתת הרחם, פרט לנושא הרגשי. אין לי בעיה עם הנושא הרגשי, כיון שאני בת 59 ואחרי כל הלידות (3), כמובן. השאלה אם לכריתת הרחם אין השפעה על הזדקנות מהירה יותר או כל השלכה אחרת. תודה.

שלום היום יש ניתוחים וגינלים המאפשרים הרמה של הרחם ללא כריתתו אנחנו מנתחים בודדים בארץ שמבצעים אותם בהצלחה טובה אולם צריך לזכור שמדובר בהרמה שלהם על ידי רשת סינטטית קבועה שנישארת בגוף החסרון הוא בכך שהרשת יכולה להזדהם או להידחות מהגוף לנרתיק ולגרום כאב ביחסי מין הפרשות וכו באופן אישי אני מאמין בתיקונים טובים של הנרתיק ללא רשת כשאחוזי החזרה נמוכים יחסית וגם הסיבוכים נמוכים ביותר רק במיקרים של כישלון בתיקון ראשוני על ידי מומחה לרצפת האגן אני שם רשת י סימן שהרקמה כשלה אם אין לך משהו רגשי מאד נגד כריתת רחם אני הייתי ממליץ תיקון טוב ומקצועי ללא רשת ועם כריתת הרחם אל תשכחי את הצורך באורודינמיקה לפני ניתוח לשלול דליפת שתן סמויה שתהפך לגלויה אחרי ניתוח - ואם כן לשים סרט TVT בהצלחה דר חיים קריסי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן