כאב בברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

26/12/2015 | 20:35 | מאת: ש

לפני כ-3 חודשים החלו לי כאבים בברך ימין לאחר ובזמן ריצה, הכאב מורגש בחלק החיצוני של הברך. לאחר ריצה הכאב מופיע רק בעת קיפול הברך ולאחר יום אחד של מנוחה לא מורגש דבר. כאב הינו כאב חד וגורם לי לצליעה לעיתים בעת הריצה ולאחריה. בנוסף בעת הרמת הברך ישנן חריקות. האם מומלץ לפנות לאורטופד?

27/12/2015 | 13:20 | מאת: חגית

שלום, לפי תיאור הבעיה שלך נשמע שהמקור לכאב בברך הוא הפיקה הממוקמת בקדמת הברך. הפיקה היא עצם "צפה" שיושבת ונשלטת ע"י שריר הארבע ראשי הנמצא בקידמת הירך. חולשה או פעילות לא תקינה של שריר זה או חולשה של שרירי האגן פוגעים בתנועתיות הפיקה ויכולים לגרום ל"קליקים" וכאב. ניתן לטפל בבעיה ע"י חיזוק נכון של שרירי הברך והאגן. שיטות טיפול אפשריות הן: פיזיותרפיה, מכון כושר בליווי של מאמן, ואפוסתרפיה. בברכה, חגית ליבמן פיזיותרפיסטית ואפוסתרפיסטית.

27/12/2015 | 13:20 | מאת: חגית

שלום, לפי תיאור הבעיה שלך נשמע שהמקור לכאב בברך הוא הפיקה הממוקמת בקדמת הברך. הפיקה היא עצם "צפה" שיושבת ונשלטת ע"י שריר הארבע ראשי הנמצא בקידמת הירך. חולשה או פעילות לא תקינה של שריר זה או חולשה של שרירי האגן פוגעים בתנועתיות הפיקה ויכולים לגרום ל"קליקים" וכאב. ניתן לטפל בבעיה ע"י חיזוק נכון של שרירי הברך והאגן. שיטות טיפול אפשריות הן: פיזיותרפיה, מכון כושר בליווי של מאמן, ואפוסתרפיה. בברכה, חגית ליבמן פיזיותרפיסטית ואפוסתרפיסטית.

שלום רב, ישנם סיבות רבות לכאב שאת מתארת, הסיבות רבות ומגוונות יכול להיות שיש דלקת בברך, שינויים במפרקים וחוליות הגב, קרע ברצועה, שחיקת סחוס, שינויים בפיקה ועוד,, רצוי להגיע לבדיקה מקיפה כדי להבין את הבעיה רצוי לפנות למומחה במהירות האפשרית על מנת להימנע מנזק בברך. אם את רוצה לקרוא עוד על הסיבות לכאב ודרכי הטיפול בברך WWW,CRT,CO,IL בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית