פעילות גופנית עם דורבן

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

21/07/2017 | 01:39 | מאת: יוסי

שלום אני סובל מדורבן בעקב רגל ימין. הכאב מופיע הן כשאני קם משינה, ועל פי רוב גם בהליכה/עמידה במשך היום. 1. מה הסיבות להיווצרות דורבן? 2. מדוע זה מופיע בעצם רק ברגל אחת מתוך השתיים? 3. אני עושה הליכות כמה פעמים בשבוע, אני חייב את זה בין השאר גם להורדת עודף המשקל, ולמעשה זו הפעילות הגופנית היחידה שאני מסוגל להתמיד בה (מניסיון). האם יש מניעה מלעשות זאת בנוכחות דורבן? זה מחמיר את הבעיה וגורם לנזק, או שזה רק עניין של ההתמודדות עם הרגשת הכאב? תודה רבה

שלום, תופעת דורבן בעקב נוצרת ממספר סיבות, אי איזון הגוף שגורם ללחץ על כף הרגל ומשנה את מנח כף הרגל הלחץ מתחיל ממקור מרוחק יותר כמו עקמת בגב או באגן או במפרק אחר בגוף. בעיות בקרסול או בכף רגל הכאב נגרם בעיקר בבוקר מיכוון שבמשך הלילה השינויים בגוף גורמים ללחץ על העקב. עדיף לא לרוץ אלא לתת מנוחה לכף רגל כי לפעמים מאמץ יתר גורם לכאב ודלקת. ניתן לטפל ביעילות ובזמן קצר באמצעות טיפול בגלי הלם . אתה יכול לקרוא עוד על שיטות הטיפול בדורבן באתר www.crt.co.il או ליצור קשר עם המרפאה בפריסה ארצית קשר/י 072-3255760 ליעוץ ובדיקה חינם

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית