דלקת בעקב ("דורבן") והליכון

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

16/05/2010 | 14:42 | מאת: סתיו

שלום, לפני חודשיים בערך הופיעו אצלי כאבים בעקב רגל ימין המופיעים בראשית התנועה לאחר מנוחה. אבחנת הרופאה היא כי מדובר בדלקת העקב "דורבן". הכאבים הלכו והחמירו אף כי בצילום רנטגן לא נראה דבר. השבוע התחלתי לקחת אטופן והשיפור היה דרמאטי ממש. לאחרונה (מספר שבועות לאחר הופעת הכאבים) התחלתי ללכת על הליכון כ-6 ק"מ מדי יום. אני נהנית מההליכה וחשוב לי מאוד להתמיד בה היות ואני בעלת עודף משקל ומרגישה צורך להמשיך בכך. שאלותיי הן: האם מותר ללכת מדי יום על הליכון גם כאשר יש דלקת בעקב? האם הדבר עלול להזיק? האם ישנם תרגילים או פיזיותרפיה שיכולים לסייע? קניתי נעלי הליכה רחבות וטובות של NB, האם רצוי להתאים להן מדרסים (יש לי פלטפוס)? המון תודה, סתיו.

שלום סתיו, רצוי ללכת על הליכון במידה שלאחר ההליכה אין כאבים, לגבי המדרסים אף אחד לא יכול לתת תשובה מדוייקת ללא בדיקה את יכולה להתייעץ או לנהוג לפי ההרגשה שלך במידה וההליכה נוחה ואין כאבים אפשר לוותר על המדרסים. בברכה אלי נחום צוות CRT

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית