קמח לבן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/05/2002 | 22:37 | מאת: לי

למה אומרים שקמח לבן מזיק? אם אני רוצה לרדת במשקל האם זה משנה איזה סוג לחם אני אוכלת ומאיזה קמח הוא עשוי?

לקריאה נוספת והעמקה
16/05/2002 | 07:55 | מאת: קרן

קמח לבן פשוט לא מכיל שום דבר שטוב לבריאות חוץ מקלוריות. זה קמח ש"מזקקים" אותו בכל מיני תהליכים ומוציאים ממנו את כל החלק של קליפת החיטה, שמכיל חלבונים , ויטמינים , מינרלים והמון סיבים תזונתיים. לסיבים אין קלוריות ולכן לחם מקמח לבן הוא בערך באותה כמות קלורית כמו לחם מלא (אלא אם כן זה לחם קל שהוספו לו עוד כמות גדולה של סיבים), אבל המלא הרבה יותר משביע, העיכול שלו איטי יותר בגלל הסיבים ולכן ספיגת הסוכרים בדם הינה הרבה יותר מתונה, מה שרצוי לדיאטה (הרגשת שובע לאורך יותר זמן) וכמובן שמקבלים ויטמינים וחלבונים ואת כל הערכים התזונתיים שאין בקמח הלבן. לאחרונה שמעתי שיצרנים מוסיפים טלק לקמח, כדי שיהיה לבן בוהק. ממש מזעזע:-) לכן מומלץ תמיד לצרוך קמח ומוצרי מאפה שעשויים מקמח מלא, בעיקר למי שרוצה לרזות.

16/05/2002 | 12:32 | מאת: adi

לי, אין לי הרבה מה להוסיף פרט לעובדה שאותי, לחם כזה הרבה יותר משביע. עדי

18/05/2002 | 09:27 | מאת: נירה אולנד

שלום לי קמח לבן אינו מזיק כשאת אוכלת מגוון של מזונות מסוגים שונים. אך הוא בודאי הבחירה הפחות מוצלחת. בחירה טובה יותר היא לחם מקמח מלא, שמכיל גם סיבים תזונתיים, וכמויות גדולות יותר של ויטמינים ומינרלים . כשאת אוכלת לחם או מוצרים מקמח לבן, את מקבלת הרבה עמילן, ללא סיבים, ועם הרבה פחות ויטמינים ומינרלים. התוצאה היא שאת חוזרת להיות רעבה מהר יותר, ושהגוף שלך צריך לחפש בתוך עצמו ולהשתמש ברכיבי תזונה שחסרים בקמח, על מנת לעכל אותו (כמו למשל זרחן, ויטמין B1,B2 וכדומה). בלחם מלא הרכיבים הללו נמצאים, והסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע לאורך יותר זמן, וגם למערכת עיכול וליציאות בריאות וסדירות יותר. מבחינת השמנה, מה שחשוב הוא כמות הקלוריות שאת אוכלת. לחם לבן ולחם מלא מכילים את אותה כמות קלוריות ליחידת משקל. אם רוב המזון שלך מבוסס על לחם לבן ואורז לבן, במשך הזמן ייתכן שתגיעי למצב של חסרים תזונתיים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית