צמחונות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/11/2000 | 10:53 | מאת: תמר

ביתי בת ה-16 צמחונית . ספירת הדם שלה תקינה. יש לה נשירת שיער. כמו כן הצמיחה שלו איטית. צפורניה חלשות ונשברות. האם יש קשר לצמחונות? מה מומלץ לאכילה? (היא כמעט ואינה אוכלת לחם. חוץ מבשר ודגים היא אוכלת הכל). תודה!

17/11/2000 | 11:59 | מאת: סמדר בן נון

שלום תמר, ציפורניים שבירות ונשירת שיער מתקשרים לחוסרים של ברזל ו/או אבץ, שאכן המקור הכי טוב שלהם הוא בשרים. צמחונים צריכים להקפיד על תחליפים, והתחליפים כוללים : אגוזים, שקדים, סויה, קטניות (שעועית, אפונה, עדשים) וזרעונים כמו שומשום. כדאי לבדוק מה מצב הברזל (לא תמיד המוגלובין נותן תמונת מצב מדוייקת. יש לבדוק רמות פריטין ואולי גם B12) כדי לראות אם אין חוסר. אני מציעה לשלוח את הילדה ליעוץ אצל דיאטנית (אפשר אצלי או בקופ"ח) שתסביר לה את חשיבות התזונה המאוזנת ותרכיב לה תפריט שיהיה גם צמחוני אבל גם מגוון מספיק. ייתכן שיהיה צורך בהתחלה לקחת תחליפי אבץ בכדורים, עד שהמחסנים יתמלאו בגוף.

04/03/2001 | 01:27 | מאת: ליאת

לפני כחודשיים החלטתי להיות צמחונית ומאז אני לוקחת מולטי ויטמין . בשבוע האחרון לא לקחתי ויטמינים והופיעו לי פצעים לבנים קטנטנים ושורפים על הלשון. האם מדובר בחוסר ברזל או B12 , אם לא מהם הפצעים הללו? מהם התחליפים הטובים ביותר לבשר, ומה עלי הקפיד לאכול? ובכלל האם אתם ממליצים על צמחונות?

מנהל פורום תזונה טבעית