ברזל לתינוקות-האחות שכחה להגיד...

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/11/2000 | 21:22 | מאת: ca

שלום! יש לי תינוקת בת 10 חודשים, כאשר רק לפני כחודש אמרה לי חברה שהאחות בטיפת חלב אמרה לה כבר מגיל 4 חודשים שהיא צריכה לתת לבתה ברזל. הלכתי לבית-מרקחת והרוקחת אישרה זאת. קניתי והתחלתי לתת לביתי את הטיפות. כששאלתי את האחות בטיפת חלב מדוע לא אמרה לי כלום על כך היא פשוט ענתה : "אופס...." כנראה ששכחתי. האם היה יכול להיגרם נזק לבתי שרק מגיל 9 חודשים היא החלה לקבל את הברזל? ועד איזה גיל צריך לתת את הברזל? כמו כן רציתי לדעת איזה מזונות אני יכולה לתת לבתי בת ה-10 חודשים שיש בהם ברזל? ואיזה מזונות בכלל להציע לה? - כל מה שהיא אוכלת זה: דייסות, גרבר וגמדים. (פירות טבעיים היא לא אוהבת...) תודה CA

08/11/2000 | 22:25 | מאת: oa

ca please send my love to oa love you too oa

09/11/2000 | 17:57 | מאת: סמדר בן נון

שלום לך, לגבי הנזק שהיה יכול להיגרם - עלול להיגרם נזק אם קיים מחסור בברזל. יכול להיות שמאגרי הברזל בגוף של בתך תקינים לחלוטין ואז לא נגרם שום נזק. אם יש מחסור בברזל עלולה להתעכב חלק מההתפתחות הקוגניטיבית של הילד (משפיע על יכולת לימוד, ריכוז ועוד) - אבל זה לא חד משמעי ולא באופן חמור. סימני מחסור בברזל שניתן לראות אותם הם עייפות, חולשה, תיאבון ירוד, חיוורון ועוד. הדרך לדעת מה קורה במאגרים היא לבדוק בבדיקת דם את רמות ההמוגלובין והפריטין בגוף - ומכך מסיקים על מחסני הברזל. בד"כ מקובל לקחת תוספי ברזל עד גיל שנה ואז לבצע את הבדיקה הנ"ל אבל את יכולה לבקש כבר עכשיו לראות מה המצב. מזונות עשירים בברזל הם בעיקר כבד ובשרים למיניהם (יותר בקר והודו מאשר עוף). אין שום בעיה לתת לתינוקת בת 10 חודשים בשר ורצוי מאד שתתחיל לאכול מזון מוצק שצריך ללעוס - הדבר יזרז את התפתחות מערכת השיניים והלשון שלה. מאכלים נוספים - טחינה, קטניות (פולי סויה,שעועית, עדשים, חומוס), שקדים ואגוזים - אפשר לתת אותם טחונים. רצוי מאד לגשת לדיאטנית קלינית לצורך ייעוץ מפורט יותר. את יכולה לפנות אליי באופן פרטי (לחצי על השם שלי ותגיעי לדואר האישי) או דרך דיאטנית קופ"ח.

מנהל פורום תזונה טבעית