מים מטוהרים באוסמוזה הפוכה ותוספת מינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/03/2002 | 09:38 | מאת: גימל

שלום לכם ובוקר טוב אנו שותים בבית מים אשר עוברים טיהור של מערכת אוסמוזה הפוכה (אנו = אני-39 אשתי 39 ילדי בגילאים 12,8,4) המים למעשה מטוהרים לחלוטין ואין שום אבנית בקומקום אחרי ההרתחה ואני מניח שגם כל המרכיבים האחרים מלבד המיים מופרדים מהם. השאלות הן : 1) האם בטווח הארוך יכול להיגרם נזק משתיית מיים כאלו בעקבות חוסר מינרלים וכד' ? 2) האם כדאי להשלים מינרלים ואם כן אילו והיכן אוכל לקבל פרטים על מה שכדאי להשלים ? תודה על ההתיחסות מראש גימל

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2002 | 12:18 | מאת: נירה אולנד

שלום גימל מחקרים אפידמיולוגיים הראו שאוכלוסיות ששתו מים "קשים", כלומר מים עשירים במינרלים, חיו בממוצע יותר שנים ובבריאות טובה יותר מאשר אוכלוסיות ששתו מים "רכים". אין ספק ששתייה ובישול במים שמכילים מינרלים כמו סידן, מגנזיום, ורבים אחרים שמגיעים למים דרך האדמה, מוסיפה לנו מינרלים, וייתכן שמשפרת את בריאותנו. למרות שהאוסמוזה ההפוכה דווקא מומלצת על ידי אנשי מקצוע שאני סומכת על דעתם, לא ברור לי מה בדיוק קורה שם: האם מתקבלים מים נטולי מינרלים? אם כן, אסור להתבסס על מים אלה כמי שתיה עיקריים. נסה לברר (אולי אצל היצרן של המכשיר) מה הרכב המים שמתקבל לאחר הסינון. סינון מי ברז בחלק מהאזורים בישראל חשוב מאד, ואינני ממליצה על שתיית מי ברז באופן קבוע, ביחוד לא באזור גוש דן. יחד עם זאת חשוב באמת לבדוק שהמינרלים החיוביים שאנחנו צריכים נשארים במים. גורם נוסף שצריך לבדוק הוא הפלואוריד: ברוב האזורים בארץ מעשירים את מי השתיה בפלואוריד, שמצמצם נזקי עששת ומחזק את השיניים. האם האוסמוזה ההפוכה מסלקת גם את הפלואוריד? אם כן צריך לדאוג לתוסף פלואוריד במינון מדוייק (עודף, אפילו קטן, מזיק). את כל זה חשוב שתברר. אשמח לשמוע ממך על תוצאות הבירור. בהצלחה.

17/03/2002 | 09:40 | מאת: גימל

אולי את מכירה שם של מעבדה שניתן לבצע בה בדיקה של תחולת המים המטוהרים ? גימל

מנהל פורום תזונה טבעית