אנרגיה נמוכה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/10/2000 | 14:49 | מאת: גיל

שלום רב אני בן 44 בריאותי תקינה ואני מרגיש בשנים האחרונות ירידה באנרגיה שלי שמעתי שהשורש ג'ינסן יכול לעזור לעלות את האנרגיה . שאלתי : האם זה נכון, ואם כן איזה מסוגי הג'ינסן מתאים למטרה זו ובאיזה מינון. אם יש לך המלצות נוספות או שונות אשמח לקבלן תודה מראש גיל

30/10/2000 | 21:40 | מאת: סמדר בן נון

שלום גיל, צמח הג'ינסנג ידוע באיכויות הממריצות שלו כבר שנים רבות. ישנם מספר סוגים, בהם ג'ינסנג קוריאני (או פנאקס) שהוא ממריץ במיוחד ונועד לתמוך בגוף בתקופות של חולשה, תשישות או החלמה מטראומה או מחלה קשה, ג'ינסנג אמריקאי שנחשב לצמח "נשי" יותר, פחות אגרסיבי באיכויות הממריצות שלו, וג'ינסנג סיבירי שמחזק במיוחד את המערכת החיסונית. כדאי להתייעץ אם מומחה לצמחי מרפא כדי להתאים את הצמח (אולי ג'ינסנג אינני הצמח המתאים לך באופן בלעדי ?) ואת המינון. אזהרה: אסור לקחת ג'ינסנג אם אתה סובל מבעיות של לחץ דם גבוה או בעיות קצב (לב). כמו-כן, אם אתה טיפוס עצבני או היפראקטיבי או סובל מנדודי שינה - לא מומלץ להשתמש בממריץ... בנוסף - יכול להיות שיש לך חוסר תזונתי כלשהו שיכול להסביר את ירידת האנרגיה שאתה מרגיש. אולי ויטמין או מינרל מסויים, או חוסר קלורי ? אתה מוזמן לפנות להתייעצות תזונתית. הרבה בריאות !

31/10/2000 | 15:00 | מאת: גיל

שלום סמדר בן נון סמדר בן-נון כתב/ה: > > שלום גיל, > צמח הג'ינסנג ידוע באיכויות הממריצות שלו כבר שנים רבות. ישנם > מספר סוגים, בהם ג'ינסנג קוריאני (או פנאקס) שהוא ממריץ במיוחד > ונועד לתמוך בגוף בתקופות של חולשה, תשישות או החלמה מטראומה או > מחלה קשה, ג'ינסנג אמריקאי שנחשב לצמח "נשי" יותר, פחות אגרסיבי > באיכויות הממריצות שלו, וג'ינסנג סיבירי שמחזק במיוחד את המערכת > החיסונית. > כדאי להתייעץ אם מומחה לצמחי מרפא כדי להתאים את הצמח (אולי > ג'ינסנג אינני הצמח המתאים לך באופן בלעדי ?) ואת המינון. > אזהרה: אסור לקחת ג'ינסנג אם אתה סובל מבעיות של לחץ דם גבוה או > בעיות קצב (לב). כמו-כן, אם אתה טיפוס עצבני או היפראקטיבי או > סובל מנדודי שינה - לא מומלץ להשתמש בממריץ... > בנוסף - יכול להיות שיש לך חוסר תזונתי כלשהו שיכול להסביר את > ירידת האנרגיה שאתה מרגיש. אולי ויטמין או מינרל מסויים, או חוסר > קלורי ? אתה מוזמן לפנות להתייעצות תזונתית. > הרבה בריאות ! בהמשך לתשובתך אני אשמח לקבל יעוץ תזונתי למי ולאן אלי לפנות? תודה גיל

מנהל פורום תזונה טבעית