האם יש קשר בין צרבת לבין קפה? או קופאין?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה רופא גסטרו המליץ לי על המנעות משתיית קפה ובכלל קופאין. וזה קשה לי ולא ברור לי. האם יש תחליף לקופאין אפילו חלקי??
עזריאל, יש קפה נטול קפאין, למשל טייסטר'ס צ'ויס של נסטלה, שהוא לא כ"כ גרוע. כמו"כ יש המון סוגים של תה צמחים ללא קפאין. זכור שגם בשוקולד ובקולה יש קפאין. אם קשה לך, אל תימנע לחלוטין אלא תפחית.
כן ודאי, קפה הוא חומצי, ולחומציות שלו משקל רציני לטעם ולאיכות.
שלום עזריאל חבל שלא כתבת מה היתה האבחנה שבשלה הרופא אסר עליך לשתות משקאות עם קפאין. יכולות להיות סיבות רבות ושונות לכך, כולל בקע סרעפתי, התרופפות השריר המפריד בין הושט לקיבה, עודף חומציות בקיבה, ועוד סיבות אפשריות. הקפאין גורם לשרירים חלקים (כמו שרירי הושט והקיבה) להתרפות. לכן הוא יחמיר מצב של צרבת ברוב המקרים. בדרך כלל הקפה לא גורם ישירות לצרבת, אך יכול בהחלט להגביר אותה, ולהחמיר את הבעיה הגופנית שגורמת את הצרבת. קפאין נמצא בקפה, תה רגיל, תה ירוק, קקאו, שוקולד, וכל משקאות הקולה. ניתן להשיג קפה, תה, וקולה ללא קפאין. נסה אותם. בהצלחה.
לי יש צרבת במיתרי הקול שגורמת לכאבים חזקים בעת דיבור. גם עליי הרופא גזר להפחית קפה. קפה זה החיים שלי. האם במקרה הספציפי שלי קריטי עניין הקפה? ואם כן, האם נטולי-קפאין שונים לא מכילים חומרים בעייתיים אחרים? תודה