תזונה לספורט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/10/2001 | 21:22 | מאת: רינת

אני בת 30 (+1 בת-4) וחזרתי לשחק כדורסל בקבוצה, לאחר היעדרות של כ- 10 שנים הייתי רוצה לדעת האם ישנם מרכיבי מזון שחשוב שיהיו בגופי ברמה מסויימת, האם ישנם מרכיבים שיכולים לעזור במניעת פציעות, האם יש תזונה מסויימת שכדאי לי לשמור עליה יש לציין שגובהי 1.76 ומשקלי 58 וכן שאני סובלת מדלקות בגידים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2001 | 09:40 | מאת: נירה אולנד

שלום רינת כל הכבוד לך שחזרת לפעילות ספורטיבית. כמובן שאכילה מאוזנת של מזונות טבעיים תעזור לך לשמור על בריאות טובה וכושר טוב. כדי לבנות עבורך תפריט שיתאים לרמת הפעילות שלך מבחינת צרכי הגוף בקלוריות וחלבון, כדאי שתגשי לדיאטנית דרך קופת חולים, או דיאטנית המתמחה בתזונת ספורט. בפורום זה ברצוני להזכיר כמה גורמים תזונתיים שחשובים עבורך במיוחד: 1. ויטמין C: חשוב שתקבלי אותו מספר פעמים ביום, מאחר והוא חיוני לריפוי מהיר וטוב של פציעות (גם פציעות פנימיות מיקרוסקופיות שקורות כל הזמן במהלך פעילות ספורטיבית מאומצת). הויטמין נמצא בירקות ופירות טריים בלבד: קולרבי וגויאבה הכי עשירים בו. הוא נמצא גם בפלפלים, עגבניות, בצל ירוק, עלים ירוקים מכל הסוגים, עשבי תיבול, פירות הדר מכל הסוגים, מלון ותות שדה. נסי לשלב בכל ארוחה במהלך היום פרי או ירק מרשימה זו. 2. אבץ: מינרל שחשוב גם הוא לחידוש רקמות. נמצא בבשר, עוף, דגים, אגוזים ופיצוחים, וקטניות (שעועית לבנה, חומוס, עדשים, פול,אפונה). 3. לגבי הדלקות שלך: דרך טבעית להפחית דלקות היא להמנע משומן מן החי (בשר שמן, עור של עוף, עודף ביצים, גבינות שמנות, חמאה ומרגרינה), להפחית את השימוש בשמן צמחי מסוג אומגה 6 (שמן חריע, חמניות, תירס, סויה), ולהעדיף שמן קנולה, זית, שקדים, דגים ושמן דגים. דגים כמו סלמון נורבגי, סרדינים, מקרל, הרינג ושפרוטים מכילים שמן מסוג אומגה 3, שמפחית דלקות ותורם לריפויין. אפשר גם לקחת תוסף של שמן דגים בכמוסות, 3 ליום. שינוי זה בסוגי השומן בתזונה יכול לעשות פלאים במצבים של דלקת. כמובן שיש עוד גורמים רבים וחשובים עבורך, אך אלה בעיני הם החשובים ביותר. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית