גלולות סיבים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/10/2000 | 01:30 | מאת: רון

האם יש חשיבות או יותר נכון האם זה עוזר להרזייה. ע"י מתן תחושת שובע. או ממלא רק את כיס חברת יצרני הכדורים.

06/10/2000 | 14:23 | מאת: סמדר בן נון

שלום רון, בעיקרון - סיבים תזונתיים הם התוספת הבטוחה היחידה (שאני מכירה) כאשר רוצים לרדת במשקל ולהיעזר בכדור כלשהו. הסיבים, בעיקר הסיבים המסיסים, סופחים נוזלים, מתנפחים ובכך יוצרים הרגשת שובע (לכן תמיד ממליצים לשתות הרבה ביחד עם לקיחת סיבים) . כמה נקודות שחשוב לציין: * סיבים בצורת אבקה בד"כ יותר יעילים מאשר כדורים, אבל כל אחד מגיב להם אחרת ולכן אינני פוסלת כדורים. * בד"כ סיבים בצורת אבקה יותר זולים מאשר כדורים. בנוסף, לעתים מכניסים לכדורים האלה חומרים נוספים מלבד סיבים, שהשפעתם לא נבדקה עד הסוף בכלים מדעיים. (לפעמים לא מצויין על התוית אילו חומרים בדיוק נמצאים שם.) * הכי זול - לקנות סיבים מהסופרמרקט בצורת סובין שיבולת שועל או מוצר בשם "דייסיבית" שפועלים על אותו עיקרון. יש כדורים שמכילים ריכוז גדול יותר של סיבים ואפשר לנסות אותם אם הסיבים מהמזון לא נתנו תוצאות מספקות. * בכל מקרה - לפני שלוקחים סיבים, ממזון, באבקה או בכדור יש להתייעץ עם דיאטן/נית קליני/ת כדי לברר אם אין בעיות עיכול, אם לא לוקחים תרופות שהסיבים יכולים להפריע לספיגתן וכו'.

מנהל פורום תזונה טבעית