השימוטו (תת-פעילות בלוטת התריס) ומזון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, 1. אבקש לקבל פירוט מלא של כל סוגי המזונות הגורמים להאטת פעילות בלוטת התריס, או כתובת אתר בו אוכל למצוא את הרשימה המלאה . 2. אבקש להסביר מה פירוש המילה "גויטרונים", שמויים במיני מזון שונים וגורמים להאטת פעילות הבלוטה. 3. משיטוט באינטרנט מצאתי רשימה חלקית של מזונות שמאיטים את פעילות הבלוטה. כיוון שהרשימה ניתנה ע"י חולת השימוטו, אבקש התייחסותך, כמו כן אבקש לדעת האם יש סוג מזון שמזיקים פחות ומזיקים יותר לפעילות בלוטת התריס: פולי סויה (סויה ומוצריה) חומוס שמן קנולה תירס כרוב, כרובית, ניצני כרוב קולורבי אגס עגבניה אפרסק מצטערת על השאלות הרבות והמפורטות, אך הנושא חשוב לי מאד. מודה לך, איריס
שלום נעמה חיפשתי בכתובים, ולצערי אין מידע רב בנושא שביקשת. מה שהצלחתי למצוא הוא: גויטרוגנים הם חומרים הנמצאים באופן טבעי במזונות מסויימים, ומפריעים ליוד להתרכב עם החלבון שיוצר את ההורמון תירוקסין. התוצאה היא ירידה ברמת התירוקסין בדם, ולכן המסקנה היא שיש תת פעילות של בלוטת התריס. על פי הבנתי בכל מקרה לא מדובר בתופעה חריפה , אחרת לכולנו היתה תת פעילות של בלוטת התריס. כפי הנראה, למי שממילא סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, ולוקח תוסף יוד, כדאי להשתדל לאכול פחות ממזונות אלה, שמפריעים לגוף לנצל את היוד. המזונות שמפורטים בספרי התזונה כמכילים גויטרוגנים הם: משפחת המצליבים, שכוללת כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, צנון, צנוניות, לפת. ירקות ופירות נוספים: גזר, תרד, תות שדה, אגס ואפרסק. ידוע לי שגם סויה ומוצריה ידועים כמאטים את פעילות בלוטת התריס. לעומת זאת אין לי כל מידע לגבי השפעה שכזו הקיימת בחומוס, תירס, שמן קנולה או עגבניה. כדאי שתבררי מהיכן המידע ועד כמה הוא מבוסס. מזונות שיכולים לתרום גם יוד וגם מעודדים את פעילות בלוטת התריס הם דגי ים, ואצות ים, כפי שמקובל לאכול באוכל יפני למשל. ניתן להשיג אצות ים מסוגים שונים בחנויות טבע, הן טעימות וניתן לשלבן בתבשילים רבים. בהצלחה .
שלום נירה, אני מודה לך מאד על תשובתך המפורטת. על החומוס, שמן קנולה ותירס קראתי בפורום ולות השימוטו. לצערי לא מצאתי מאמרים או מחקרים הדנים בנושא.
שלום, בהתייחס לתשובתך הנ"ל, האם ניתן להבין שמי שמטופל באלטרוקסין (2 כדורים ביום),צריך להמנע מאכילת הירקות והפירות המפורטים בתשובתך. בנוסף האם נכון לההשתמש ,במקרה זה,באומניום ללא ברזל ויוד? נירה אולנד כתב/ה: > > שלום נעמה > חיפשתי בכתובים, ולצערי אין מידע רב בנושא שביקשת. מה שהצלחתי > למצוא הוא: > גויטרוגנים הם חומרים הנמצאים באופן טבעי במזונות מסויימים, > ומפריעים ליוד להתרכב עם החלבון שיוצר את ההורמון תירוקסין. > התוצאה היא ירידה ברמת התירוקסין בדם, ולכן המסקנה היא שיש תת > פעילות של בלוטת התריס. > על פי הבנתי בכל מקרה לא מדובר בתופעה חריפה , אחרת לכולנו היתה > תת פעילות של בלוטת התריס. כפי הנראה, למי שממילא סובל מתת פעילות > של בלוטת התריס, ולוקח תוסף יוד, כדאי להשתדל לאכול פחות ממזונות > אלה, שמפריעים לגוף לנצל את היוד. > המזונות שמפורטים בספרי התזונה כמכילים גויטרוגנים הם: > משפחת המצליבים, שכוללת כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, צנון, > צנוניות, לפת. > ירקות ופירות נוספים: גזר, תרד, תות שדה, אגס ואפרסק. > ידוע לי שגם סויה ומוצריה ידועים כמאטים את פעילות בלוטת התריס. > לעומת זאת אין לי כל מידע לגבי השפעה שכזו הקיימת בחומוס, תירס, > שמן קנולה או עגבניה. > כדאי שתבררי מהיכן המידע ועד כמה הוא מבוסס. > מזונות שיכולים לתרום גם יוד וגם מעודדים את פעילות בלוטת התריס > הם דגי ים, ואצות ים, כפי שמקובל לאכול באוכל יפני למשל. ניתן > להשיג אצות ים מסוגים שונים בחנויות טבע, הן טעימות וניתן לשלבן > בתבשילים רבים. > בהצלחה . >
 
                    