רמת חומציות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/05/2013 | 17:30 | מאת: בדוי

שלום רב, אני סובל מבעיות במערכת העיכול מספר שנים. בעבר סבלתי מחיידק HP וטופלתי ברפואה מערבית (טיפול משולש 3 פעמים), עברתי ניתוח תוספתן, כיום אני סובל מגזים, עצירות, חוסר תחושת רעב, ירידה במשקל וכו'. עשיתי בדיקות לקנדידה וHP ונמצאו שלילי. אני סובל כבר מספר שנים מריח רע מהפה ולאחר חפירות רבות באינטרנט חשבתי שאולי יש קשר לרמת הPH בפה. מדדתי את הPH בפה ומצאתי שהPH שלי גבוה (בסיסי) בערך 8-8.5. לפי מה שהבנתי כאשר אין מספיק חומציות בפה יש ריבוי חיידקים מה שיכול לגרום לריח מהפה כך שזה מתיישב היטב עם הבעיה שלי. כמובן שאין לי בעיות חניכיים והיגיינת פה שלי מעולה ואין בעיות טונזיל. האם הPH בפה גבוה כתוצאה מבעיה במערכת העיכול? איך ניתן לאזן את רמת הPH בפה?

05/05/2013 | 12:24 | מאת: טובה בר-שאן

בדוי שלום ייתכן ואתה סובל מהיפוכלורידיה (חסר חומציות) ורמה נמוכה של אנזימי עיכול . המלצתי הראשונה שתיקח פרוביוטיקה ואנזימי עיכול (זימקל של נוטרלייף למשל או של כל חברה אחרת )המכילי בטאין . יחד עם זה חשוב שתלך לנטורופטית שתבנה אתך תזונה המתאימה למצבך .על תסתפק בהמלצות הפורום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית