דיאטת קנדידה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/10/2012 | 18:39 | מאת: הודיה

שלום! אני בת 35 ויש לי סכרת מסוג 1. האיזון הוא בינוני. בנוסף אני נוטלת כדורים לכלוסטרול ותת פעילות בלוטת התריס. לאחרונה אני חושדת כי יש לי קנדידה במעיים מאחר ונטלתי אנטיביוטיקה במשך כשלושה שבועות ואף אחד לא המליץ לי על לקיחת פרוביוטיקה במקביל. יש לי את רוב התסמינים של הימצאות קנדידה. במסגרת מחלתי הנ"ל אינני צורכת סוכר, אך מקריאה בדפי האינטרנט הבנתי כי אני צריכה להימנע ממוצרים מקמח לבן, שמרים, מוצרי חלב למעט חלב עיזים מזון תעשייתי וחומרים משמרים ואלכוהול.. וכו' לפני כארבעה ימים התחלתי בדיאטה בשילוב תוספי מזון שהותאמו לי ע"י נטורופתית בחנות טבע.את הדיאטה אני מבצעת ללא השגחה אלא מקריאה באינטרנט... השאלות שלי: 1.קראתי כי גלולות גורמות לשגשוג הקנדידה.. אני נוטלת אותם כבר 10 שנים בשל מחזור לא סדיר.. האם אני חייבת להפסיקם להצלחת הטיפול? 2. האם אני יכולה להשתמש במוצר סוכרזית "מתוק וקל" על בסיס צמח הסטיוויה? משום שהמוצר מכיל דקסטרוזה שזה סוכר ענבים? 3.האם שתייה דלת סוכר שמכילה אספרטיים ואסטולפאם מותרת בדיאטה? 4. האם כשיש לי סוכר גבוה בדם זה נחשב כאילו אכלתי סוכר? אודה לך על העזרה... הודיה

16/10/2012 | 07:55 | מאת: אביטל זלצר

הודיה שלום 1.זה נכון שאסטרוגן גורם לשיגשוג הקנדידה. אם יש באפשרותך לעשות הפסקה לתקופת הדיאטה זה טוב.אם לא,ואת מקפידה על כל השאר זה לא נורא. 2.ממתיק סטיוויה הוא המומלץ ביותר מבחינתי. 3.אספרטיים ואסולפם K הינם שני חומרים מזיקים, הוכחו כמזיקים ואני ממליצה לך להמנע מהם כליל!!!שתי מים והרבה. 4.אכן כן. זה אומר שרמת הגלוקוז בדם (שמקורה באוכל שאכלת שעוכל במערכת העיכול והסתנן ממנה לדם)גבוהה ואין אינסולין שיכניס אותו לתוך התא אז הוא עולה בדם. בברכה ובהצלחה אביטל

23/10/2012 | 15:56 | מאת: הודיה

לאחר שבוע וחצי של דיאטת קנדידה מוקפדת היו לי כמה פעמים רמות סוכר גבוהות בדם(250-300) בשל חולי(שפעת ואסטמה שמטופלת בונטולין באינהלציה) האם זה אומר שהקנדידה ממשיכה לשגשג כאילו כלום לא קרה למרות הדיאטה המוקפדת? דבר אחרון האם חיטת דורום ורימונים (הפרי) מותררים בדיאטת קנדידה?

מנהל פורום תזונה טבעית