תזונה טבעית בגיל המעבר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אילו טיפים לתזונה טבעית נכונים לתקופת גיל המעבר? האם יש תוספי תזונה שמומלץ ליטול בזמן זה?
שילה שלום, כדאי לאכול מזונות מלאים: לחם מלא, אורז מלא, קטניות והרבה ירקות. יש לצרוך כמות מינימלית של סוכרים וכן להימנע מקפאין, אלכוהול ומזון מהיר ומעובד. מומלץ לאכול מזונות המכילים פיטואסטרוגנים, כמו פולי סויה, בטטות בר, קוואקר, תירס, חיטה מלאה, שקדים ואגוזים, שכן הפיטואסטרוגנים מונעים תופעות גיל המעבר. כדאי גם להקפיד לצרוך מדי יום בין 50 ל-100 גרם פולי סויה, וכן זרעי פשתן, נבט חיטה ושומשום מלא. הפירות המומלצים הם: תפוח, דובדבן, אשכולית, שזיף ואגס. הירקות שכדאי לאכול הם: מלפפון, קישוא, דלעת, שום, נבטים וסלרי. בזכות אכילת המזונות האלה נוכל למנוע גלי חום מעיקים, יובש בנרתיק, רמות גבוהות של כולסטרול ועוד צרות שאופייניות לתקופה. תוספי תזונה שיכולים להועיל: נשים ששינוי תזונתי בלבד אינו מספיק להן, יכולות להסתייע במספר תוספי מזון. אסטרוגן ופרוגסטרון טבעיים מופקים מההורמונים הנמצאים בפולי סויה ובבטטות בר, ויטמין E בשילוב עם ויטמיני B מטפלים בגלי חום. צמח הקוהוש השחור מטפל במצבים של יובש בנרתיק, גלי חום ושינויים במצב הרוח עקב רמות ירודות של אסטרוגן. הצמח הייפריקום פרפורטום מטפל היטב בדכדוך עד כדי דיכאון, עקב רמות הורמונים ירודות. כל מקרה נשקל לגופו, ממליצה בחם לקבל יעוץ נטורופתי. בברכת סוף שבוע נפלא, אביטל