שאלות לגבי זרעי צ'יה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי מה נכתב פה בעבר בנושא זה ואשמח לקבל תשובות נוספות. אני מטופלת בכימותרפיה. בין תופעות הלוואי יש עצירות וחולשה. עד עתה השתמשתי בזרעי פשתן טחונים. היום הציעו לי בחנות את זרעי הצ'יה כבעלי השפעה דומה לפשתן.נאמר לי שלא צריך לטחון ואפשרי פשוט להוסיף ליוגורט וכו'. האם זה נכון? האם יש בעיה לקחתם בזמן כימותרפיה? קראתי היכן שהוא שלא טוב לקחת אנטיאוקסידנטים בתקופה זו. אשמח לעזרתכם. תודה וכל טוב יעל
יעל שלום זרעי פשתן טחונים מצויין וגם זרעי ציה טובים מאוד. היום הגישה דווקא לתת אנטי אוקסידאנטים קראי את הספר תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת של דר יוסף ברנר שהוא אונקולוג בכיר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
יעל שלום, גם בזמן כימוטרפיה צריך לאכול וכדאי שזה יהיה אוכל טבעי, מבריא, מגוון, מאוזן, גם אם הוא מכיל נוגדי חמצון. האיסור (השנוי במחלוקת) הוא על צריכת תוספים המכילים נוגדי חמצון. סביר להניח שיציעו לך בחנות לקנות צ'יאה שעולה פי ארבע מפשתן ואז הרווח גדול יותר. בדקתי ובפשתן יש יותר ערכים תזונתיים מאשר בצ'יאה. כמובן שצריך לטחון, כדי להינות היתרונות הפשתן. בתחילת החודש כתבתי כאן מאמר מקיף על הפשתן - נסי לצמוא. הערה אחרונה: במצבך לא כדאי להסתמך רק על "להיט תזונתי" כזה או אחר, אלא לאזן את התזונה ולבימנע ממזון זבל מזיק. תוסיפי סלק חי ומבושל לתזונה. רפואה שלמה צביקה
על דבריכם. אני מקפידה על תזונה תמיד ובעיקר עכשו.רק שעכשו אני צריכה תגבור להתמודד עם תופעות הלוואי. ושוב - תודה רבה ושנה טובה ובריאה