חרדל קימל וכו'

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/06/2011 | 10:26 | מאת: אלה

האם ניתן לשים גרגרי חרדל שלמים בסלט או לטחון? למה משמש קימל והאם ניתן להשתמש בו בלי לטחון? יש לי מקלות כורכום האמ ניתן לחלוט ולשתתות כל יום כוס או לשים חצי כפית כורכום בכוס עם מים רותחים? לסיום-יש לי תבלינים פשתן,צ'יה,שומשום מלא,קצח-האם לטחון כל אחד בנפרד וכל אחד ניתן לקחת כף עד שתיים ביום ,בכף או בתוך אוכל?

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2011 | 17:31 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, באופן כללי כדאי לטחון זרעי תבלין (קימל, חרדל, כמון, כוסברה, שומר, אניס וכד'), כדי למצות את הטוב שבהם (רצוי לא לקנות טחון...). קימל משמש כתבלין לסלט, לתבשיל, או כ"תרופה" להפגת גזים. האם התכוונת למקלות קינמון או כורכום. לא שמעתי על מקלות כורכום, כי זה שורש... מקלות קינמון אפשר לחלוט ולשתות כל יום, אם אין לך לחץ דם גבוה. פשתן, צ'יאה ושומשום הם לא תבלינים, כי אם זרעים שמכילים חלבון, שומן איכותי ויטמינים, מינרלים ועוד דברים טובים ומועילים. אפשר לטחון יחד ולפזר על סלט פירות, ירקות או תבשיל. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית