פחמימות ריקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/11/2010 | 22:26 | מאת: ראי

שלום ד"ר קורן: ברצוני לשאול על הפחמימןת הריקות.האם הכוונה לדגנים ללא קליפות ומוצריהם ולסוכרים הפשוטים?האם שניהם באותה קטיגוריה?האם לחם לבן זה פחמימה ריקה או מורכבת?האם הבעייתיות בסוכר לבן היא בזה שהוא לא מכיל את המינרלים וויטמינים שעוזרים לספיגתו בגוף,או משום האינדקס הגליקמי הגבוה שלו,או שניהם יחדיו? תודה מראש!

07/11/2010 | 18:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, פחמימות ריקות הן פחמימות שיש להן רק ערך קלורי ומעט מאד ערכים תזונתיים בצורת ויטמינים, מינרלים וחלבונים. הגוף צריך להשקיע משאבים כדי לפרק ולעכל אותם, אבל לא מקבל מהם שום דבר, מלבד קלוריות ריקות וכך מגיעים לחוסרים תזונתיים ולמחלות הנובעות מכך. בקטיגוריה הזאת נכללים: סוכר לבו, קמח לבן ומוצריו (לחם, פסטה ומאפים), אורז לבן, ממתקים, משקאות ממותקים ועוד. בהצלחה צביקה קורן

09/02/2013 | 13:43 | מאת: עפר

09/02/2013 | 13:49 | מאת: עפר

שלום, רציתי להעמיק לגבי הנושא ולהבין מהם ההבדלים בין סוגי הפסטות השונות הקיימים בשוק? האם חיטת דורום וסוגים נוספים אינם שייכים לפחמימות הריקות? בנוסף רצית לשאול לגבי תפוח אדמה שבעל ערך גלקמי גבוה האם גם הוא נחשב הפחמימה ריקה ? תודה רבה!!!

מנהל פורום תזונה טבעית