עודף סיבים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/10/2010 | 23:01 | מאת: מיה

שלום התזונה שלי היומית מורכבת משילוב של סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל גסה וסובין חיטה בכמות גדולה בבוקר בתוספת חלב ופרי או שניים. בצהריים 2 פרוסות לחם שאור שיפון או חיטה עם חלבון ובערב קטניות עם ירקות, לעיתים אגוזים, שקדים ויוגורט. אני חוששת שאני מפריזה בכמות הסיבים ואז הויטמינים לא יספגו טוב אך מצד שני אני לא רוצה לאכול פחמימות ריקות. האם אני צודקת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2010 | 06:11 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, את צודקת בחששותייך. את יכולה לוותר על סובין שיבולת שועל וסובין חיטה ולהסתפק בשיבולת שועל גסה, לחם מלא, דגנים מלאים (חשוב לגוון!!), ירקות ופירות. כך תקבלי סיבים תזונתיים בשפע יחד עם ויטמינים ומינרלים. אכילת סובין בלבד זה כמו אכילת "פחמימות ריקות" והם גם גורמים לאובדן של ויטמינים ומינרלים על ידי ספיחתם מהמעי הדק, שם מתבצעת הספיגה של רכיבי התזונה. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית